• 瀏覽: 21,554
  • 回覆: 101
會點呢 大部分變了做湯房 環境十分烏糟
定係十室九空 等強拍

小朋友先覺得要討論。 英國大把樓房過100年,董建華住嘅嘉慧園已50年, 陳方安生住嘅玫瑰新邨已57年, 億億聲放售有價有市。 當然買嘅人唔係無乜錢同貪新樓包裝嘅置業初哥。
太古城一般都係三十幾年樓齡,定期維修保養三十年後仍然有價有市。

引用:
原帖由 LeeLK 於 2022-1-21 11:48 PM 發表
小朋友先覺得要討論。 英國大把樓房過100年,董建華住嘅嘉慧園已50年, 陳方安生住嘅玫瑰新邨已57年, 億億聲放售有價有市。 當然買嘅人唔係無乜錢同貪新樓包裝嘅置業初哥。
太古城一般都係三十幾年樓齡,定期維修保養三十年後仍然有價有市。
新樓 納米樓 銷唔出去嘛 , 所以咪搵人 與論導向羅
你懂的

引用:
原帖由 himhim68 於 2022-1-21 11:56 PM 發表

新樓 納米樓 銷唔出去嘛 , 所以咪搵人 與論導向羅
你懂的
討論一下姐🤣
太古城還好 美孚個樣睇落真心覺得牙煙🤣

引用:
原帖由 將軍澳運 於 2022-1-22 12:31 AM 發表

討論一下姐🤣
太古城還好 美孚個樣睇落真心覺得牙煙🤣
討論下將軍澳五十年後情況啦不如

我上水有間木屋73年起,到令日,經曆過多次十號風球都無霖無漏!😝
都未過50年

引用:
原帖由 LeeLK 於 2022-1-21 11:48 PM 發表
而家啲新樓好快漏水

引用:
原帖由 你好我好大家好 於 2022-1-22 12:38 AM 發表

新都城坑口樓變危樓 蔚藍除外
都會駅淪為湯房盤
維景將中將廣君傲灣變夾屋
天晉系同會記四寶應該經久不衰 變經典偽豪🤣🤣
夠唔夠中肯🤣🤣

引用:
原帖由 你好我好大家好 於 2022-1-22 12:38 AM 發表

討論下美孚同曼山啦🤣🤣

想問下 樓齡咁大
按揭係咪會好難做到?
做唔到按揭 講真 又好難有人接手

引用:
原帖由 辛未 於 2022-1-22 01:24 AM 發表
想問下 樓齡咁大
按揭係咪會好難做到?
做唔到按揭 講真 又好難有人接手
好似做到75或80減樓齡, 港島區私人樓90%以上已經超過30年,四五十年樓齡以上好普遍。 隨著時間過去75,80可能變80,90, 否則銀行同地產代理冇生意做。

引用:
原帖由 陳知英 於 2022-1-22 01:39 AM 發表

好似做到75或80減樓齡, 港島區私人樓90%以上已經超過30年,四五十年樓齡以上好普遍。 隨著時間過去75,80可能變80,90, 否則銀行同地產代理冇生意做。
我就係諗緊哩個問題 
依家D樓 閒閒地都三四十年樓齡樓
過多十年廿年 樓齡都五十起步

啱啱去完茘枝角公園體育館打疫苗,唔知個位是否屬於美孚,不過咁大個公園,鳥語花香,附近嘅樓盤應該好易搵到租客,加上有美孚站,交通方便,三十年後⋯⋯不如問下自己有冇錢去置業先講啦!

引用:
50年樓齡對於一位老人如董伯和陳太,足夠他們住過世了。但對於一個廿歲青年,點可能住到老呢,維修費又昂貴

引用:
原帖由 將軍澳運 於 2022-1-21 10:54 PM 發表
會點呢 大部分變了做湯房 環境十分烏糟
定係十室九空 等強拍
不遷不拆,原區安置。呢到我有感情架。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]