• 瀏覽: 4,934
  • 回覆: 24
  • 追帖: 1
此post 完

正常三個月有效期

落去再簽多份放盤紙, 唔寫獨家

正常邊會一年咁耐,幫趁黑店

引用:
原帖由 m19880207m 於 2022-1-14 10:49 PM 發表
幾個月前簽咗份獨家放盤,諗住之前幫佢買,今次幫襯番佢賣,點知過咗幾個月都冇乜消息,而家想取消先知道奶咗嘢,我簽嗰份合約嗰陣時佢冇寫到期限(幾時至幾時),同埋佢冇即時畀返份副本我,點知依排我想取消,佢話我落咗一年,冇得cancle.我想問下可唔可以走住佢當時冇立即畀副本我,同埋之後加咗我嗰個獨家盤期,去EAA投訴佢?
2.同埋我簽名嘅時候係冇寫獨家盤嘅期限,之後佢先加返落去,我可唔可以告佢虛假文書?
獨家期係隨時可以取消 如果佢唔取消你可以去eaa投訴佢 就係咁 唔洗驚佢

引用:
原帖由 天道不仁 於 2022-1-15 01:54 發表

獨家期係隨時可以取消 如果佢唔取消你可以去eaa投訴佢 就係咁 唔洗驚佢
認真,試過
eaa話個時你簽比佢係大家同意
所以取消都係大家同意
無得單方面要求取消,即地產唔同意你都無辦法
(唔信自己打去eaa問)

引用:
原帖由 m19880207m 於 2022-1-14 22:49 發表
幾個月前簽咗份獨家放盤,諗住之前幫佢買,今次幫襯番佢賣,點知過咗幾個月都冇乜消息,而家想取消先知道奶咗嘢,我簽嗰份合約嗰陣時佢冇寫到期限(幾時至幾時),同埋佢冇即時畀返份副本我,點知依排我想取消,佢話我落咗一年,冇得cancle.我想問下可唔可以走住佢當時冇立即畀副本我,同埋之後加咗我嗰個獨家盤期,去EAA投訴佢?
2.同埋我簽名嘅時候係冇寫獨家盤嘅期限,之後佢先加返落去,我可唔可以告佢虛假文書?
告乜9虛假文書,點告?叫警察來都會理

你快去eaa投訴條仆街aa
上去投訴,將AA有幾仆街講到有幾仆街好過啦

另外取消獨家那個問題,你自己睇上面我另一個replu

引用:
原帖由 m19880207m 於 2022-1-14 22:49 發表
你自己當時唔即刻拎時返副本係自己蝕章

你話佢嗰獨家期後加口同鼻拗
不過你唯有係投訴,唔係可以點

另外有冇地產佬會咁戇鳩,佢咁樣綁住你一年,其實都唔會做到你生意啦,你同佢都反曬面

係咪啲垃圾細行嚟㗎,大行點玩都唔會玩到咁㗎

佢博你都要賣經其他地產成交左,然後佢乜都唔洗做追返你1%佣

我唔信大家搞到咁,你仲會搵呢個地產幫手賣樓,畀佢上嚟睇樓,係咪先

引用:
原帖由 vky11009 於 2022-1-15 09:57 發表

告乜9虛假文書,點告?叫警察來都會理

你快去eaa投訴條仆街aa
上去投訴,將AA有幾仆街講到有幾仆街好過啦

另外取消獨家那個問題,你自己睇上面我另一個replu
叫警察來都「唔會理」

如真 請開名

引用:
原帖由 m19880207m 於 2022-1-14 10:49 PM 發表
你話佢後加嘢已經可以報警了,報警有兩大好處,第一 警員可能幫到你釐清你應該找邊個部門或者機構跟進,第二係向aa表態你唔同意佢嘅手法。記住佢係收你佣嘅 幫唔到手都算喇 做啲野出黎會麻煩到你嘅係不可能接受嘅事。

放盤邊會獨家
緊係越多越好!

獨家?昂九

引用:
叫地奸告九佢呀、不過可能要等十年八年

獨家可以半佣?

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]