• 瀏覽: 21,999
  • 回覆: 123
  • 追帖: 1
+6
匯控有福了

不過,訊匯證券行政總裁、人稱「沈大師」的沈振盈稱「揀咩都唔會揀滙豐」,他解釋道,此次銀行股彈起,是市場借加息因素來炒作,實際上滙豐基本面沒有改變,全球經濟下行,人們的還款能力差,銀行的壞帳情況可能加劇,預計滙豐反彈勢頭只會延續多一兩週,之後隨著負面因素逐步釋出,中長線而言,該股可能跌回低位27元左右。

沈振盈又指,持有滙豐的投資者可趁是次反彈沽出,換碼至估值較低的科技股,認為內地監管政策逐步落實,阿里巴巴(9988)股價已見底,上升空間充足。

大c冇貨咩?

即係匯豐要再升

大師好少會睇到$27咁淡, 反而叫撈底博。
有無link?

一條傻佬,日日廢up都仲可以生存,當中一定有道理

我記得上年28000-29000時(當時未最高),佢講,呢個時候緊係唔會叫家庭觀眾買股票啦
呢句又真係俾佢啱喎

引用:
原帖由 D.Kam 於 2022-1-14 08:47 PM 發表
有無link?
自己search

引用:
原帖由 D.Kam 於 2022-1-14 08:47 PM 發表
有無link?
一定有,不過佢中冇人會講。當日佢都話穿世紀大供股價撈底博

我兩年前都係咁睇

引用:
原帖由 吳儼晉 於 2022-1-14 08:34 PM 發表
大c冇貨咩?
叫你哋放貨

引用:
原帖由 愛瘦羊 於 2022-1-14 09:04 PM 發表
我兩年前都係咁睇
雞會在眼前

狗噏天皇

又想製造新聞   

究竟有冇人係跟足呢位大師講嘅嘢去買而贏錢㗎?

引用:
原帖由 七點鐘 於 2022-1-14 08:33 PM 發表
匯控有福了
不過,訊匯證券行政總裁、人稱「沈大師」的沈振盈稱「揀咩都唔會揀滙豐」,他解釋道,此次銀行股彈起,是市場借加息因素來炒作,實際上滙豐基本面沒有改變,全球經濟下行,人們的還款能力差,銀行的壞帳情況可能加劇,預計滙豐反彈勢頭只會延續 ...
有清姐慘痛教訓

十隻股總有一兩隻會講中的

主題標籤 #投資
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]