• 瀏覽: 24,528
  • 回覆: 160
  • 追帖: 3
以前住過西斜房 熱到傻 換過窗簾又換過地板都係唔舒服

最近搬office 又係西斜 4, 5點就照正 勁殘眼 買樓面向真係好緊要

有時又唔係真係開正西面 但都好少可會開到正南 可能都係側少少

引用:
原帖由 Hansli100 於 2022-1-10 02:20 PM 發表
有時又唔係真係開正西面 但都好少可會開到正南 可能都係側少少
西南最正

office就易搞,揾building maintenance 搞搞佢

根本就住吾到人,只係很多荃西AA埋沒自己良心狂sell

引用:
原帖由 eman666 於 2022-1-10 03:51 PM 發表

西南最正
東南偏東先係最骨

引用:
原帖由 最緊要有米2 於 2022-1-10 11:04 PM 發表

東南偏東先係最骨
將南海天晉 Monterey 正南/東南

西南偏南係最正👍

我住緊

向西又真係睇下你間屋大唔大, 之前間屋細有個房向西好熱, 後來搬到實用面積成900呎,只要沙發同床唔近窗口, 感覺影響不大

引用:
原帖由 前晚勇敢的樓奴 於 2022-1-10 12:02 PM 發表

最近搬office 又係西斜 4, 5點就照正 勁殘眼 買樓面向真係好緊要
office 就麻煩,
如是居所, 窗的玻璃可落隔熱膜, 冬天時也會暖一些的.
第一次在香港買, 貼上後看出街朦查查, 隔熱效果亦差.
第二次在淘寶買, 貼上後看出街清晰很多, 隔熱可到85% 福射, 透光度有不同選擇, 效果不錯.

引用:
原帖由 大寶二寶 於 2022-1-11 12:31 AM 發表
西南偏南係最正👍

我住緊
西南向南早冇陽光,下午就比太陽曬點好,最慘夏天冇乜風,東北,東南都好過佢。

引用:
原帖由 前晚勇敢的樓奴 於 2022-1-10 12:02 PM 發表

我喜歡

正西正啊,曬衫一流。

的確係好似個焗爐咁.

西南偏西,幾好呀!間屋又暖又光猛。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]