• 瀏覽: 6,402
  • 回覆: 100
  • 追帖: 1
新界西再次成為焦點

新界西首期13.5 萬新世界居屋帶動?

引用:
原帖由 edwwin 於 2021-12-7 07:06 AM 發表
新界西再次成為焦點

新界西首期13.5 萬新世界居屋帶動?
要睇下起係邊先得,如果山卡啦地方,邊有用呀?

引用:
原帖由 c7wc2018 於 2021-12-7 07:14 AM 發表

要睇下起係邊先得,如果山卡啦地方,邊有用呀?
洪水橋尼?

提示: 違規內容已被屏蔽

引用:
原帖由 ch_margaux 於 2021-12-7 07:27 AM 發表
咁平,大西北啲樓仲有人買咩。近幾年買入嗰班即時坐艇啦。
有3萬個單位供應就話姐,得3百個

引用:
原帖由 c7wc2018 於 2021-12-7 07:29 AM 發表

今日三佰, 恆基六佰, 長實九佰新界西

引用:
原帖由 c7wc2018 於 2021-12-7 07:29 AM 發表

呢個係心理影響,如果有300個平價單位喺你隔離,你都唔想畀正價買旁邊嘅單位,做佢哋嘅鄰居。 所以新界西單位或多或少都有影響,如果佢有心搞應該起市區嘛, 咁就唔會影響該區樓價

引用:
原帖由 op42 於 2021-12-7 07:45 AM 發表

呢個係心理影響,如果有300個平價單位喺你隔離,你都唔想畀正價買旁邊嘅單位,做佢哋嘅鄰居。 所以新界西單位或多或少都有影響,如果佢有心搞應該起市區嘛, 咁就唔會影響該區樓價
@jimmykiss 報告價單較同區二手貴超過3成!

#LYOS 首張價單 88伙,折實均價較同區二手貴超過3成,洪水橋一帶舊屋苑呎價一直徘徊 $10000至$11000水平。

可以話係長實洪水橋~ 新地 Wetland 價
今次高開跟洪水橋長遠發展概念有莫大關係~

引用:
原帖由 op42 於 2021-12-7 07:45 AM 發表

多舊魚,midtown隔離夠起居屋啦,又唔見midtown業主平賣比你?

引用:
原帖由 c7wc2018 於 2021-12-7 07:53 AM 發表

多舊魚,midtown隔離夠起居屋啦,又唔見midtown業主平賣比你?
今次係非一般居屋

係新世界西西樓呀

引用:
原帖由 c7wc2018 於 2021-12-7 07:53 AM 發表

肯定有平咗,你去睇下'上月'向南單位囉, 已經唔係話平唔平嘅問題,係根本啲客都唔想買

引用:
原帖由 edwwin 於 2021-12-7 07:56 AM 發表

今次係非一般居屋

係新世界西西樓呀
有乜唔同,你唔係以為:7K新居屋,會用柏傲莊用料掛?

引用:
原帖由 c7wc2018 於 2021-12-7 08:03 AM 發表

7k 新世界新界西居屋會唔會落戶洪水橋?

https://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=30316109&utm_source=copy&utm_campaign=ios&utm_medium=share

引用:
原帖由 c7wc2018 於 2021-12-7 08:03 AM 發表

內房用料一樣有人買

https://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=29601616&utm_source=copy&utm_campaign=ios&utm_medium=share

引用:

天鑽用料一樣有人買

https://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=30272937&utm_source=copy&utm_campaign=ios&utm_medium=share

提示:支持鍵盤翻頁左 右