• 瀏覽: 8,661
  • 回覆: 74
+2
我做公盈機構,人工幾皮,係機構中係基層果啲,我上一級double, 再上一級trouble.....
trouble先係普通manager grade........
市面上咁多人揾到咁多錢,個個都有車,有賓賓,養狗貓....
個個都咁多錢.......啲樓減少少都比掃左.....唔等錢使.....唔急賣....咁點跌????
只係窮者愈窮....一直想等跌....但永遠等唔到佢個價......
有錢人累積更多財富....錢揾錢而已

trouble

引用:
原帖由 hkcityu 於 2021-11-28 02:16 PM 發表
我做公盈機構,人工幾皮,係機構中係基層果啲,我上一級double, 再上一級trouble.....
trouble先係普通manager grade........
個個都咁多錢.......啲樓減少少都比掃左.....唔等錢使.....唔急賣....咁點跌????
只係窮者愈窮....一直想等跌....但永遠等唔到佢個價... ...
只係窮者愈窮....<--u mean淡淡?

乜春trouble

串錯字者.....咩年紀啊.....重要小學生捉字室咩

引用:
原帖由 大頭先生 於 2021-11-28 02:18 PM 發表
乜春trouble
茶煲,,,,

樓主應該是想講 triple
同意貧富差距越來越大。

引用:
原帖由 hkcityu 於 2021-11-28 02:16 PM 發表
只係窮者愈窮....一直想等跌....但永遠等唔到佢個價... ...
你講果啲人,舊樓細單位睇唔上眼,勉強接受到嘅除時8球以上,佢哋比較穩陣 唔會做高成數按揭, 所以要多買一個單位唔係你講咁易,佢哋分分鐘連買車位都正在心大心細。

發財埋便
好易中....好易買餐餸

講咗無數次,樓價唔會大跌,十年前覓地起樓,現在又係覓地,十年後一樣覓地起樓,大家放心啦,樓價穩步上揚!

引用:
原帖由 kk2964 於 2021-11-28 03:35 PM 發表
講咗無數次,樓價唔會大跌,十年前覓地起樓,現在又係覓地,十年後一樣覓地起樓,大家放心啦,樓價穩步上揚!
唔係唔會, 係無人知..
好多淡淡唔明咩係經濟, 所以做死一世淡淡

引用:
原帖由 19天下 於 2021-11-28 02:35 PM 發表

你講果啲人,舊樓細單位睇唔上眼,勉強接受到嘅除時8球以上,佢哋比較穩陣 唔會做高成數按揭, 所以要多買一個單位唔係你講咁易,佢哋分分鐘連買車位都正在心大心細。
我不是講個人喜好
重點是好多人有錢,高收入既人都多,有購買力,都有持貨力
窮人想等跌,買平樓其實唔實際
樓價要跌,就係要有好多人好多單位突然賣得好平,爭住平賣,咁有咩情況可以令呢件事發生,大亞灣核爆?
回看前50年,100年,同今日比是升定跌

引用:
原帖由 hkcityu 於 2021-11-28 04:06 PM 發表

我不是講個人喜好
重點是好多人有錢,高收入既人都多,有購買力,都有持貨力
窮人想等跌,買平樓其實唔實際
樓價要跌,就係要有好多人好多單位突然賣得好平,爭住平賣,咁有咩情況可以令呢件事發生,大亞灣核爆?
回看前50年,100年,同今日比是升定跌
你嘅說話用辭文理唔似响公盈機構搵幾皮。

銀紙偏值,市樓資產只會不停升

引用:
原帖由 hkcityu 於 2021-11-28 02:19 PM 發表
串錯字者.....咩年紀啊.....重要小學生捉字室咩
係捉字蝨。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]