• 瀏覽: 28,357
  • 回覆: 134
  • 追帖: 5
+2
上幾手已經改左好多次,望落好唔穩陣

如果剩係拆自己一間,個則同原則一模一樣,可以嗎?

獨立屋!新介好多村屋都過60年

引用:
原帖由 c7wc2018 於 2021-11-28 10:32 AM 發表
上幾手已經改左好多次,望落好唔穩陣

如果剩係拆自己一間,個則同原則一模一樣,可以嗎?
整到一模一樣梗係得啦, 即係冇改過.

引用:
原帖由 ATA0075 於 2021-11-28 11:14 AM 發表
獨立屋!新介好多村屋都過60年
村屋好多時自住幾十年,轉手率好低,所以好少改間隔

睇中左間錦繡,不過上幾手改過好多次,如其用一百幾十萬大執,不如用三幾百萬折左佢,重建

請問,可否甘做呢?管理處准嗎?

引用:
原帖由 c7wc2018 於 2021-11-28 11:21 AM 發表

村屋好多時自住幾十年,轉手率好低,所以好少改間隔

睇中左間錦繡,不過上幾手改過好多次,如其用一百幾十萬大執,不如用三幾百萬折左佢,重建

請問,可否甘做呢?管理處准嗎?
重建好唔關管理處事!!

引用:
原帖由 ATA0075 於 2021-11-28 11:25 AM 發表

重建好唔關管理處事!!
有D管理處,連外墻顏色、窗花款式都要管!

依家拆左重建,重建外墻等各方面裝修一定同幾十年前唔同,所以我想知道管理處會唔會管?會唔會反對?

引用:
原帖由 c7wc2018 於 2021-11-28 11:30 AM 發表

有D管理處,連外墻顏色、窗花款式都要管!

依家拆借,重建外墻等各方面裝修一定同幾十年前唔同,所以我想知道管理處會唔會管?會唔會反對?
我知道村民從建,係屋宇署事,但講到外表就可能係管理處事

你同隔離一齊重建?

一定唔可以。

引用:
原帖由 think888 於 2021-11-28 11:40 AM 發表
一定唔可以。
點解?

引用:
原帖由 c7wc2018 於 2021-11-28 11:41 AM 發表

點解?
錦繡業權十分仆街。全歸大業主。絕不公平。報紙登過多次。你自已查一下資料。

引用:
原帖由 think888 於 2021-11-28 11:46 AM 發表

錦繡業權十分仆街。全歸大業主。絕不公平。報紙登過多次。你自已查一下資料。
真係?甘我唔買了,四十幾年樓,前幾任業主改到錯哂龍,真係驚佢漏水,甚至冧

不過貪佢屋苑管理,新界少有甘大規模獨立屋嘅屋苑,一千萬多D,如果拆左重建,都係1500萬有找

引用:
原帖由 c7wc2018 於 2021-11-28 11:52 AM 發表

真係?甘我唔買了,四十幾年樓,前幾任業主改到錯哂龍,真係驚佢漏水,甚至冧

不過貪佢屋苑管理,新界少有甘大規模獨立屋嘅屋苑,一千萬多D,如果拆左重建,都係1500萬有找
咁你應該明白點解咁平啦⋯⋯

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]