• 瀏覽: 10,783
  • 回覆: 41
  • 追帖: 5
+3

房協的出品靚過房委會的多多聲
唔知300萬可否上車啟德發展區呢!
將來賣出肯定大賺!

300萬不合理,700萬才合理,應要加會所,送雪櫃冷氣熱水爐……。

梗係申請公屋好,呢D咪又係要比$,公屋已經可以日日躝sogo, 吉吉島,紅酒望海,同啟德荒私樓住戶爭物資搶位座

引用:
原帖由 啟德之星 於 2021-11-27 10:52 AM 發表
300萬不合理,700萬才合理,應要加會所,送雪櫃冷氣熱水爐……。
政府派錢,其實想賣幾平都得
同成本係2回事
啟朗苑當初賣100多萬也完全不合理呢

響邊X度?宋王臺?

引用:
原帖由 最緊要有米2 於 2021-11-27 10:54 AM 發表
梗係申請公屋好,呢D咪又係要比$,公屋已經可以日日躝sogo, 吉吉島,紅酒望海,同啟德荒私樓住戶爭物資搶位座
但申請公屋不是你想去啟德公屋就去啟德公屋,派去哪裡你控制不到。
我朋友申請過多次屋居綠表,無一次抽中。

可能沐安街過渡性房屋都是豪宅式

價可參考當年四喜價。

當年長沙灣四喜都係房協參考同區二手私樓呎價開價。

2房, 500呎, 極底層550萬左近, 到極高層, 700萬左近

所以呢隻盤好大機會都22000 /呎起跳

引用:
原帖由 海邊笨拙的榴槤 於 2021-11-27 10:48 AM 發表
12863921 12863922

房協的出品靚過房委會的多多聲
唔知300萬可否上車啟德發展區呢!
將來賣出肯定大賺!
睇圖幾靚喎,,,...係邊個位?..

引用:
原帖由 cosmo 於 2021-11-27 11:13 AM 發表

睇圖幾靚喎,,,...係邊個位?..
啟德發展區第5區,貼近翔龍灣
有維港海景架,可以直望跑道區和郵輪碼頭
超正!

引用:
原帖由 海邊笨拙的榴槤 於 2021-11-27 11:29 AM 發表

啟德發展區第5區,貼近翔龍灣
有維港海景架,可以直望跑道區和郵輪碼頭
超正!
唔知咩幸運兒抽中了.
但房協, 應該唔會用私樓價賣吧?....

引用:
原帖由 cosmo 於 2021-11-27 11:30 AM 發表

唔知咩幸運兒抽中了.
但房協, 應該唔會用私樓價賣吧?....
通常巿價7至8折。。。

引用:
原帖由 強勁中佬 於 2021-11-27 12:07 PM 發表

靚過晒啟德所有私營項目
咁又肯定唔會

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]