• 瀏覽: 16,868
  • 回覆: 143
  • 追帖: 1
+2
畀曱甴飲

快快手改名 媽媽奶 再重新上市啦

引用:
原帖由 後天紅色的羊 於 2021-11-25 14:04 發表

證明左黃C係唔飲維他奶既
算把丫小黃人一向言冓就天下無敵  做就有J無力飲到嘔奶都補唔到條數架

引用:
原帖由 hingfai709a 於 2021-11-25 02:13 PM 發表

我就唔係睇得佢地咁淡嘞, 不過, 十幾蚊我就唔買嘞
我都唔買

咪唔好買

佢不是公用股,但市脹率5.9,要34年才回本,絕對喺超貴,買嚟做乜?香港人可以飲豆奶的,豆奶不是必需品

股價好硬,有D料

引用:
原帖由 hingfai709a 於 2021-11-25 02:09 PM 發表

而家都好多香港人飲佢啲飲品架
為什么維他奶4批產品被拒入境了?哪些產品被拒絕的原因是什么?維他奶是什么?- 今日頭條_贏家財富網 (yjcf360.com)

維他奶產品今年第一次因“過量使用泛酸鈣”而被禁止入境。今年4月,有三批來自香港的維他奶飲料,總重量為26300公斤,今年5月,有一批來自香港的維他豆奶飲料“因為泛酸鈣的過度使用”而被禁止入境。

營養強化劑是指為了增加食物的營養成分(價值)而添加到食物中的天然或合成的營養物質和其他營養成分。根據我國現行的《食品營養強化劑使用標準》 (GB  14880-2012),D-泛酸鈣是泛酸作為營養強化劑的化學成分之一。《標準》規定,泛酸應用于風味飲料、茶飲料、碳酸飲料等食品類,其使用範圍為1.1 mg/kg  ~ 2.2 mg/kg。

人事部事件後,已好耐未買過維他產品。

無真心道歉,間接承認係黃色企業,都係全面撤出中國內地市場啦。

點解大倒退嘅?黃色經濟圈不給力嗎?

引用:
原帖由 hingfai709a 於 2021-11-25 02:09 PM 發表

而家都好多香港人飲佢啲飲品架
好多?5%人?

引用:
原帖由 QingKing 於 2021-11-25 02:10 PM 發表
恭喜媽媽奶都有今日
曱甴媽媽

引用:
原帖由 bnqmaksir8 於 2021-11-25 03:05 PM 發表

好多?5%人?
你有冇去過香港嘅超級市場睇過呀, 香港呀, 唔係大陸呀, 逢做discount, 個貨架都空好多, 其他貨品冇咁誇張嘅

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]