• 瀏覽: 20,868
  • 回覆: 249
  • 追帖: 1
我心目中住將軍澳附近都算幾方便,將軍澳區又有學校,幼稚園至大專都有
又多商場,淨係計popcorn個邊就已經有3個商場,一定有野食同埋日常用品同買衫都可以落街行一陣就去到商場
有時我都唔明點解一個區可以有咁多個商場
同為西貢區,將軍澳既交通都算多公共交通工具可以揀又可以搭地鐵仲可以由尾站調景嶺坐觀塘綫,唔似西貢入面得小巴同巴士揀
將軍澳呢頭唔好既地方就係康城有垃圾堆填區搞到成日都有垃圾車經過

熱賣及精選
衣食住行,九龍是但一區都贏將軍澳

反諷潮文?

引用:
原帖由 四樓四仔 於 2021-11-25 11:44 AM 發表

我心目中住將軍澳附近都算幾方便,將軍澳區又有學校,幼稚園至大專都有
又多商場,淨係計popcorn個邊就已經有3個商場,一定有野食同埋日常用品同買衫都可以落街行一陣就去到商場
同為西貢區,將軍澳既交通都算多公共交通工具可以揀又可以搭地鐵仲可以由尾站調景嶺坐觀塘綫,唔似西貢入面得小巴同巴士揀
將軍澳呢頭唔好既地方就係康城有垃圾堆填區 ...
算,路過幾次,將軍澳廣場幾個大商場真係乜都有好好行。

但當每個屋苑都要經過你樓下時,確係會幾令人煩躁

引用:
原帖由 強勁中佬 於 2021-11-25 12:39 PM 發表

反諷潮文?
都唔算既,真心羨慕將軍澳居民

引用:
原帖由 冬凍龍冬凍 於 2021-11-25 12:19 PM 發表

將軍澳都叫新界區都可以咁方便都算係咁

我情願揀元朗…真係食又平,最重要係好食。因為租平過九龍,小店多,所以好多驚喜。

引用:
原帖由 四樓四仔 於 2021-11-25 01:09 PM 發表

將軍澳都叫新界區都可以咁方便都算係咁
你應該係好少出街,去荃灣行下,會擴闊你嘅眼光!

引用:
原帖由 四樓四仔 於 2021-11-25 11:44 AM 發表

你意思住係垃圾上面衣服無休要乜有乜?

影咩射呢? 香港有幾大呀, 差唔多個個MTR站都解決晒衣食住行架啦? 

引用:
原帖由 冬凍龍冬凍 於 2021-11-25 12:19 PM 發表

藍田,官塘,牛頭角,深水布 ...
你住埋我份。
旺角,尖咀你行埋我份。
...
...

引用:

首推康城
近TVB

引用:

領展商場就多

冇大排檔feel坐街炒小菜要去坑口村得2檔

香港只要唔係住村屋,有邊區唔方便架

同將軍澳餐廳係多,但對上兩次去去間間餐廳都排隊勁多人,最後出番九龍灣食算

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]