• 瀏覽: 19,917
  • 回覆: 247
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 四樓四仔 於 2021-11-25 11:44 AM 發表

我心目中住將軍澳附近都算幾方便,將軍澳區又有學校,幼稚園至大專都有
又多商場,淨係計popcorn個邊就已經有3個商場,一定有野食同埋日常用品同買衫都可以落街行一陣就去到商場
有時我都唔明點解一個區可以有咁多個商場
同為西貢區,將軍澳既交通都算多公共交通工具可以揀又可以搭地鐵仲可以由尾站調景嶺坐觀塘綫,唔似西貢入面得小巴同巴士揀
將軍澳呢頭唔好既地方就係康城有垃圾堆填區 ...
將軍澳依家真係乜都有,住落根本唔使去第二區。最大問題只係交通。

熱賣及精選
有成廿年冇入過將軍澳

引用:
原帖由 初出熱身 於 2021-11-25 07:16 PM 發表

有成廿年冇入過將軍澳
有咩原因要山長水遠入垃圾灣餵蚊?

引用:
原帖由 clogalaxy 於 2021-11-25 07:07 PM 發表

將軍澳依家真係乜都有,住落根本唔使去第二區。最大問題只係交通。
將軍澳乜都有 ???

你試下去將軍澳買條DP線
有嘅,貴兩倍囉!

康城個堆填區n年前已經只係放建築材料,無臭味好耐架啦

引用:
原帖由 Sanjiii 於 2021-11-25 07:36 PM 發表

康城個堆填區n年前已經只係放建築材料,無臭味好耐架啦
康城啲狗尿味隔條馬路都聞到呢!

引用:
原帖由 四樓四仔 於 2021-11-25 11:44 AM 發表

我心目中住將軍澳附近都算幾方便,將軍澳區又有學校,幼稚園至大專都有
又多商場,淨係計popcorn個邊就已經有3個商場,一定有野食同埋日常用品同買衫都可以落街行一陣就去到商場
同為西貢區,將軍澳既交通都算多公共交通工具可以揀又可以搭地鐵仲可以由尾站調景嶺坐觀塘綫,唔似西貢入面得小巴同巴士揀
Popcorn玩高檔,target係中產較富有人士,家庭! 另外 park central就專比家庭小朋友,有埋 kiddy land, 同埋教小朋友整嘢食 嘅cook shop

Popcorn, 其實除左體育用品店多之外,即衫,褲,鞋,物,其它無乜平民牌子嘅衫買,都是名牌貴價貨,一般人都得個望字,算好少選揀,得過行字!  

但算好清潔,管理吾錯👍

行埋其它連接嘅商場
食嘢有好多選擇外,吾會平,多數高檔次,或 shop細貴價貨品,乜都比多d錢🤫

引用:
原帖由 clogalaxy 於 2021-11-25 07:07 PM 發表

你住哂將軍澳呀 寶林坑口將軍澳已經好不同

引用:

你肯定唔喺將軍澳
住將軍澳嘅人就知其實好多野要出觀塘買或者學野都要靠觀塘

基本買傢俬都要出外區
買新鮮海鮮要要出觀塘多選擇

引用:

蟑軍澳
曱甴大本營

引用:
原帖由 四樓四仔 於 2021-11-25 05:15 PM 發表

我個人覺得,依家好多商場都一樣樣冇啲特色
不過將軍澳啲商場都叫可以滿足到區內居民,唔洗佢地再突登出去
對,先唔討論領展式商場,個個一模一樣
地鐵商場也差不多樣,特色真係冇幾多個

正正將軍澳因為夠偏遠,人又多,所以商場就一堆,因為冇可能突登出去,所以證明交通係將軍澳死症,日後看看如何改善

引用:
原帖由 貴貴芳香的信箱 於 2021-11-25 07:54 PM 發表

你肯定唔喺將軍澳
住將軍澳嘅人就知其實好多野要出觀塘買或者學野都要靠觀塘
你講得啱,我唔係住將軍澳,不過成日去。去親都係的士來回, 條隧道塞車塞到喊。 過時過節仲大鑊。

所以我話唔計交通, 將軍澳絕對係正!

引用:
原帖由 強勁中佬 於 2021-11-25 06:53 PM 發表

填海係用沙,堆填係用垃圾,堆填得嚟嘅地係唔可以起高樓!
即係行緊嘅公園,下面全是垃圾

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]