• 瀏覽: 19,081
  • 回覆: 247
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 AlanKwok1122 於 2021-11-25 03:16 PM 發表

好方便又唔算,還可以
正正就係因為"行"唔得,較偏遠,所以當年配套較差
當年很多人搬入去,形成乜都冇現象,但有人就有消費力
所以而家改善左好多,自成一角,但"行"呢方面堅係遠

同樓上一些人一樣,揀元朗比將軍澳好,起碼方便D
遲些搬得人多入元朗,又會自成一角
所以有咁多個商場連埋?

熱賣及精選
只有倒模商場嘅曱甴重鎮

引用:
原帖由 四樓四仔 於 2021-11-25 03:36 PM 發表

所以有咁多個商場連埋?
太多人了,商場一個連一個,但高密度的屋苑及大廈,根本就配套不足
所以是方便衣食住,唔方便行,住得質素也一般,食現在進步很多,真的人多巿場大,很多鋪願入場
空間感太差

深水埗劏房瞭解一下。

街舖小

引用:
原帖由 四樓四仔 於 2021-11-25 11:44 AM 發表

我心目中住將軍澳附近都算幾方便,將軍澳區又有學校,幼稚園至大專都有
又多商場,淨係計popcorn個邊就已經有3個商場,一定有野食同埋日常用品同買衫都可以落街行一陣就去到商場
有時我都唔明點解一個區可以有咁多個商場
同為西貢區,將軍澳既交通都算多公共交通工具可以揀又可以搭地鐵仲可以由尾站調景嶺坐觀塘綫,唔似西貢入面得小巴同巴士揀
將軍澳呢頭唔好既地方就係康城有垃圾堆填區 ...
見到咁多unlike知道答案啦🤣🤣
只可以講好過上水 其他地區全輸

咁咁一定好住過荃西和元朗既

嗰兩邊太雜亂又唔係衛生

咁都要羨慕?

真係唔想再多人去將軍澳住啦!

晨早半夜無野食,其他非常高質,咩都有,遲d海邊大橋開仲多野

引用:
原帖由 luckymanhk 於 2021-11-25 01:11 PM 發表

我情願揀元朗…真係食又平,最重要係好食。因為租平過九龍,小店多,所以好多驚喜。
元朗空氣差........山墳多.......東一忽西一忽.........出入一定見一見.........唉....!!
一條大路出入......貨車穿梭.........又無海景.....即使有都是似河湖.....山景為主.........!!
看似鳥語花香.........植物林立...........其實好多廢車場......停車場......大工場.....等等...!!
又有農村人.......說真的南亞的人口都多..........是否好食另計.......價錢有優勢......品質不好說...!!

引用:
原帖由 allmiss 於 2021-11-25 04:30 PM 發表

晨早半夜無野食,其他非常高質,咩都有,遲d海邊大橋開仲多野
樓價太高...呎數太細.......性價比不值.........同樣價錢可以選擇別的區域.........畢竟太潮濕....!!
天氣是很難改變........這點是將軍澳最大弱點....!!

引用:
原帖由 冬凍龍冬凍 於 2021-11-25 12:19 PM 發表

衣食住行,九龍是但一區都贏將軍澳
用樓主既分析:
有學校
多商場
有巴士地鐵小巴.

其實香港好難有地方唔方便

"行" 就真係唔得嘞, 睇吓條新隊道起好先再講啦

區區都好。最重要交通方便為首選。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]