• 瀏覽: 17,843
  • 回覆: 240
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 哪singh 於 2021-11-25 05:24 PM 發表

香港多數地都是填海得嚟
填海係填海, 但唔同將軍澳係用垃圾填海

熱賣及精選
引用:
原帖由 四樓四仔 於 2021-11-25 11:44 AM 發表

我心目中住將軍澳附近都算幾方便,將軍澳區又有學校,幼稚園至大專都有
又多商場,淨係計popcorn個邊就已經有3個商場,一定有野食同埋日常用品同買衫都可以落街行一陣就去到商場
有時我都唔明點解一個區可以有咁多個商場
同為西貢區,將軍澳既交通都算多公共交通工具可以揀又可以搭地鐵仲可以由尾站調景嶺坐觀塘綫,唔似西貢入面得小巴同巴士揀
將軍澳呢頭唔好既地方就係康城有垃圾堆填區 ...
人太多樓太密!

引用:
原帖由 重要聲明ABC 於 2021-11-25 04:16 PM 發表

咁咁一定好住過荃西和元朗既

嗰兩邊太雜亂又唔係衛生
咁呢個我同意既,不爭的事實。

引用:
原帖由 香港地盤佬 於 2021-11-25 05:43 PM 發表

將軍澳間ive仲唔夠雜?以前成日有拜祭架喎
個邊已經遠離左市中心

引用:
原帖由 香港地盤佬 於 2021-11-25 05:43 PM 發表

將軍澳間ive仲唔夠雜?以前成日有拜祭架喎
曱甴唔會躝過將南喇

引用:
原帖由 將軍澳運 於 2021-11-25 05:45 PM 發表

咁呢個我同意既,不爭的事實。
啲人都manner 差啲

引用:
原帖由 四樓四仔 於 2021-11-25 11:44 AM 發表

我心目中住將軍澳附近都算幾方便,將軍澳區又有學校,幼稚園至大專都有
又多商場,淨係計popcorn個邊就已經有3個商場,一定有野食同埋日常用品同買衫都可以落街行一陣就去到商場
有時我都唔明點解一個區可以有咁多個商場
同為西貢區,將軍澳既交通都算多公共交通工具可以揀又可以搭地鐵仲可以由尾站調景嶺坐觀塘綫,唔似西貢入面得小巴同巴士揀
將軍澳呢頭唔好既地方就係康城有垃圾堆填區 ...
一個將軍澳已經有5個地鐵站,基本上所有地方都行倒去地鐵,出年將藍隧道通車更幫倒開車嗰班。其實成個將軍澳交通會好完善。

引用:
原帖由 將軍澳運 於 2021-11-25 05:35 PM 發表

但同時做到唔雜既 只有黃埔 奧運 將軍澳
而將軍澳係唯一新嘅
黃埔奧運太舊太殘了
拿將軍澳跟奧運黃埔比🤭🤭

tko出油尖旺要30多分鐘.,
但過港島則奇快,僅15分鐘可到北角..

引用:
原帖由 kee1203 於 2021-11-25 06:29 PM 發表

tko出油尖旺要30多分鐘.,
但過港島則奇快,僅15分鐘可到北角..
區內已經有將軍澳創新園(以前叫工業邨),距離觀塘、九龍灣商貿區同鰂魚涌o既太古坊亦都相當之近,如果響o個o的地方返工的話,相當方便。

引用:
原帖由 冬凍龍冬凍 於 2021-11-25 12:19 PM 發表

衣食住行,九龍是但一區都贏將軍澳
 將軍澳綠化地方多,空氣好啲😌😌😌

引用:
原帖由 luckymanhk 於 2021-11-25 01:11 PM 發表

我情願揀元朗…真係食又平,最重要係好食。因為租平過九龍,小店多,所以好多驚喜。
將軍澳真無無咩小店。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]