• 瀏覽: 22,543
  • 回覆: 29
  • 追帖: 1
+2
引用:
原帖由 清風水靜 於 2021-11-26 12:07 AM 發表

係呢.......觀塘無政府樓...........只有新樓...........!!
你果然見識多........886...........!!
政府樓你估話住就住到🤭🤭
我無話觀塘人有錢 我只是話買私樓個班好多首選觀塘 但覺得太貴所以平平地買將軍澳 正常人都選擇觀塘先 交通配套方便返工又方便

如果唔係觀塘啟德都那麼貴 邊度會有人入將軍澳 你估真係前世未轉過車 去邊都要轉車同埋過隧道🤣🤣

引用:
原帖由 清風水靜 於 2021-11-26 12:01 AM 發表

慢慢地賣不起的人會移去觀塘..........基本是發展商有心為之........一直都是這樣幹...!!
沒錢就別在將軍澳住的意思.........未來會有更多貴價商店出現...!!
因此很多大眾化的食店大排長龍.......你估是巧合嗎.......本身就是人家在佈局.....!!
人地一個APM出名過晒你幾個商場啦🤭🤭

引用:
原帖由 breadstick 於 2021-11-26 08:20 AM 發表

觀塘,三尖八角, 你都喜歡.
真奇怪.
我唔喺鍾意只係好過將軍澳

引用:
原帖由 breadstick 於 2021-11-26 09:42 AM 發表

你係唔係AA.唔係住將軍澳
對將軍澳理解唔多.

將軍澳最大問題係 Band 1學額不足.沒有名校.
好學校選擇少,成績好,會往港島/九龍的傳統學校.

其次, 係潮濕.

將軍澳有好多區.
我住的, 望山,5分鐘到地鉄,
5分有醫院,7分的步行有幾個公園,體育館,單車館.
10分鐘,可以去6-7個商場.
商店,超市,食肆, 好多選擇.

要買平餸,係有.只係多行幾步.
🤭🤭將軍澳超市 食肆多選擇
我只可以話你好小出街🤣🤣

引用:
原帖由 breadstick 於 2021-11-26 09:42 AM 發表

你係唔係AA.唔係住將軍澳
對將軍澳理解唔多.

將軍澳最大問題係 Band 1學額不足.沒有名校.
好學校選擇少,成績好,會往港島/九龍的傳統學校.

其次, 係潮濕.

將軍澳有好多區.
我住的, 望山,5分鐘到地鉄,
5分有醫院,7分的步行有幾個公園,體育館,單車館.
10分鐘,可以去6-7個商場.
商店,超市,食肆, 好多選擇.

要買平餸,係有.只係多行幾步.
明架啦 你都係搵食之麻
呃人先要呃自己🤣🤣

引用:
原帖由 breadstick 於 2021-11-26 10:22 AM 發表

我屋企裝修緊.
這星期住尖沙咀.

你又係當人傻個隻.
咁尖沙咀多不多選擇呀🤭🤭

引用:
原帖由 breadstick 於 2021-11-26 10:23 AM 發表

你又係自說自話.

我住咗二十幾年.
有咩好,有咩唔好,
比你清楚得多.
清楚清楚 我都有有好多朋友住將軍澳
但他們從來只話無咩好食 全部都係連鎖店 人又多食肆又小 搞到間間都要排隊
超市就全部領展 一個政府街市都無及趕走左百住 惠康 開日式超市 價錢貴一段

引用:
原帖由 breadstick 於 2021-11-26 10:25 AM 發表

有幾多人因為食,
買樓去尖沙咀住.
係 不會
但我想了解下甚麼叫多 只可講每人定義唔同
只可以講容易滿足是好事 將軍澳非常適合你

引用:
原帖由 john_chy 於 2021-11-26 10:31 AM 發表

其實 ~ 除左你自己覺得, 其他 USER 都睇到各回覆既質素,

你要自慰, 無問題架, 不過唔代表事實, 完.
好多人面對唔到現實架
特別是將軍澳人 他們經常在網絡上刷存在感 因為太多炒家 經常出唔到貨 唯有宣傳下🤭🤭
住過既人就知道 塞車嚴重 配套不足 又多大型貨車經常出入 居屋質素好差 以為自己住私樓就好勁🤣🤣其實只是一隻可憐既青蛙

引用:
原帖由 breadstick 於 2021-11-26 10:39 AM 發表
其實,你係唔係AA啫?
係唔怕講.職業.

每個人都有利益.

你講人,住將軍澳,買將軍澳樓.
愚昧,
真係奇怪.

雖然,每個人都可以有自己意見。

但係,智商,我真係睇唔到你有幾高?

口衰.我就睇到.

不過,討論區 .咩人都有。

總有,自以為好醒,
得罪人,稱呼人少.
但是AA為何要吹不好將軍澳🤔🤔

引用:
原帖由 breadstick 於 2021-11-26 10:47 AM 發表

你真係唔明?

係討論區,好多眨低別人的地產話題.
你自己留意一下.

AA係一種職業,
完全冇問題,

只係良莠不齊.
始終, 地產利益太大.
哦 但是將軍澳那麼多新盤
邊區既地產都可以介紹

引用:
原帖由 breadstick 於 2021-11-26 10:47 AM 發表

你真係唔明?

係討論區,好多眨低別人的地產話題.
你自己留意一下.

AA係一種職業,
完全冇問題,

只係良莠不齊.
始終, 地產利益太大.
但是我相信你肯定不是AA
只是住將軍澳既街坊 不用理人太多 自己覺得多及好就可以吧

引用:
原帖由 強勁中佬 於 2021-11-26 08:15 PM 發表
曾奪得港姐「最上鏡小姐」獎項的袁嘉敏(Candy),以樣靚、皮膚好、身材出眾見稱,而一向活躍於電視螢幕做主持的她,自轉投新經理人公司之後,大力發展電影事業,不過,在此之前她曾經出現一段灰暗期,當時皮膚敏感,又紅又腫,做任何事都失去自信,慶幸經醫生診治後得到改善,且及時搬屋才倖免於難,力保美貌,並於電影圈大展拳腳。

搬入堆填區惹禍

皮膚滑溜的Candy表示,皮膚一直沒有大問題,直至搬 ...
又踩將軍澳🤣🤣

引用:
原帖由 h_a_n_g 於 2021-11-27 10:01 AM 發表
將來有新橋出市區/過海咁就好啲
依家得一條隧道/山路,搞唔掂
將來先算吧

提示:支持鍵盤翻頁左 右