• 瀏覽: 15,668
  • 回覆: 181
  • 追帖: 2
本主題由 miss5 於 2021-11-28 09:15 AM 下沉
提示: 違規內容已被屏蔽
熱賣及精選
引用:
原帖由 頌當涯角 於 2021-11-23 03:25 PM 發表

它是曾經的亞洲四小龍,也是世界三大金融中心之一,與紐約、倫敦並稱“紐倫港”,從2000年到2020年,新加坡用20年的時間,對它完成了全面超越,它的經濟如今在中國僅排第六,四年之后蘇州的或將超越它!

到底知唔知個醜字點寫架,仲係度厚顏無恥咁繼續吹?
咁你好開心?
洗唔洗擺返幾圍?
為左層樓, 要做到咁?
要全力唱衰香港?

應該係你知唔知個醜字點寫?...

香港有兩樣野一直保持著全球第一,
1)樓價與收入負擔比率
2)貧富懸殊

引用:
原帖由 cosmo 於 2021-11-23 03:28 PM 發表

咁你好開心?
洗唔洗擺返幾圍?
為左層樓, 要做到咁?
要全力唱衰香港?

應該係你知唔知個醜字點寫?...
唔唱都衰架啦,
經濟4大支柱, 金融 物流 航空 零售,
金融- 香港股票市場己經無人玩, 之前仲有些美國上市國企回流IPO, 現在 新股 舊股 都無人玩
物流 - 好多大的外資都轉緊總部去新加坡及上海, 香港被慢慢邊緣化
航空- COVID 死到透
零售- 得返內需, 自由行死晒

引用:
原帖由 馬欣請妳嫁俾我 於 2021-11-23 03:34 PM 發表

唔唱都衰架啦,
經濟4大支柱, 金融 物流 航空 零售,
金融- 香港股票市場己經無人玩, 之前仲有些美國上市國企回流IPO, 現在 新股 舊股 都無人玩
物流 - 好多大的外資都轉緊總部去新加坡及上海, 香港被慢慢邊緣化
航空- COVID 死到透
零售- 得返內需, 自由行死晒
咁你係咪好開心?

有人買得起、有人買唔起正常不過!各超市一抽提子成千蚊,貓山王榴連一樣過千一個,都係日日清,冇$得個望字,有人俾錢買就得啦!你

吊你老味 唱衰香江
香江炒樓依然係中國第一啊 咩深圳廣州上海全部都被佢打下去啊
in房地產 we trust

引用:
原帖由 頌當涯角 於 2021-11-23 03:25 PM 發表

它是曾經的亞洲四小龍,也是世界三大金融中心之一,與紐約、倫敦並稱“紐倫港”,從2000年到2020年,新加坡用20年的時間,對它完成了全面超越,它的經濟如今在中國僅排第六,四年之后蘇州的或將超越它!

一個問題,

中國咁多個城市,邊個可以自由滙錢去外國?

引用:

有幾無恥? 樓主講解吓

引用:
原帖由 wilson_ 於 2021-11-23 04:03 PM 發表

一個問題,

中國咁多個城市,邊個可以自由滙錢去外國?
你講得無錯,
所以現在國內已經無渠道匯錢落香港了。
一萬幾千人仔就容易,
過百萬人仔要落香港已經好難。

引用:

你搬返大陸未?😂

跌出前10正路,7-10位發展得都好快吓。

引用:
原帖由 cosmo 於 2021-11-23 03:46 PM 發表

咁你係咪好開心?
我係。

引用:

差不多啦!民主派亂港差不多廿年,香港就衰足廿年,你話個罪責唔歸民主派歸邊個?而家班友坐晒監,香港有10年時間復蘇,應該可以捲土重來!

樓主無錯,

但北面14億人口只要有0.1%人口來買樓都可以再升10倍.....
仲未計每日輸入150.......

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]