• 瀏覽: 5,497
  • 回覆: 52
  • 追帖: 3
識個班短炒嘅人,炒足十年都冇一個賺大錢,佢哋嘅所為代表作,可能係幾年前一隻貨短炒賺十幾萬,咁多年嚟上上落落,得個吉。

如果你嘅情況同我以上描述好相似,You are not alone

從今日起醒覺吧,加入我哋價值投資的行列

熱賣及精選

係, 贏下輸下

係你末見過大蛇疴尿而已

同意, 短炒嘅, 今年唔輸, 出年都輸

咁有無長線的輸到曲街?更多

照下鏡就知

不一定要發達,賺到的錢能養妻活兒,維持舒適的生活也足夠。

港股短炒贏幾格,長抄輸到破產

引用:
原帖由 無樓無尊嚴 於 2021-11-9 01:02 PM 發表

識個班短炒嘅人,炒足十年都冇一個賺大錢,佢哋嘅所為代表作,可能係幾年前一隻貨短炒賺十幾萬,咁多年嚟上上落落,得個吉。

如果你嘅情況同我以上描述好相似,You are not alone

點加入,要比$嗎

價值投資既首要條件係“本多終勝”。

我自問唔係呢挺人,所以短炒好過

引用:
原帖由 Mer哥 於 2021-11-9 02:39 PM 發表

價值投資既首要條件係“本多終勝”。

我自問唔係呢挺人,所以短炒好過
我本都唔多

引用:
原帖由 無樓無尊嚴 於 2021-11-9 02:40 PM 發表

我本都唔多
所以長揸都唔會賺得幾多

世上又有幾多隻騰訊,tesla, 比亞迪……

引用:
原帖由 無樓無尊嚴 於 2021-11-9 01:02 PM 發表

你以前咪賺過小米一次。。但之後隻隻都失手。。。。。

引用:
原帖由 manhoman 於 2021-11-9 02:47 PM 發表

你以前咪賺過小米一次。。但之後隻隻都失手。。。。。
小米賺一球,其他一兩隻輸幾萬,仲有好多長線投資持有中

主題標籤 #投資
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]