• 瀏覽: 23,867
  • 回覆: 490
  • 追帖: 7
+48
預左比人話我傻仔😂但事實放在眼前,話咩世紀泡沫,最大騙局,結果單單一年比特幣就升左8倍有多

好多人都執著無實體、無價值呢樣野黎講,但實際上全球對比特幣需求都好大,愈黎愈多商店收比特幣,好多大企業,甚至政府都買比特幣,就連世界首富馬斯克都持有一堆比特幣,馬斯克隻Tesla岩岩先破新高,除非Tesla收皮,如果唔係比特幣基本上真係無得輸

明路就在眼前,賺錢機會捉唔捉得住就睇大家🤣

準備睇世界大戰

引用:
原帖由 lionwongwong 於 2021-11-2 03:15 PM 發表
預左比人話我傻仔😂但事實放在眼前,話咩世紀泡沫,最大騙局,結果單單一年比特幣就升左8倍有多

好多人都執著無實體、無價值呢樣野黎講,但實際上全球對比特幣需求都好大,愈黎愈多商店收比特幣,好多大企業,甚至政府都買比特幣,就連世界首富馬斯克都持有一堆比特幣,馬斯克隻Tesla岩岩先破新高,除非Tesla收皮,如果唔係比特幣基本上真係無得輸

據報新加坡尋求成為全球虛擬貨幣主要市場之一

新加坡正尋求成為全球虛擬貨幣主要市場之一,該國金管局局長孟文能(Ravi Menon)接受《彭博通訊社》訪問時表示,最好的方法不是取締或禁止虛擬貨幣,當局反而實施強力監管,只要公司可滿足要求並應對多元化風險便可營運。

他稱,對於虛擬活動,基本上就是對未來投資,目前尚不清楚有關形式,但如新加坡不參與這比賽,便會有被拋離的風險,盡早進入才可領先一步,並更好了解其潛在收益和風險,認為該國應提高保障措施,以應對包括非法流動在內的風險。他又透露,新加坡對開發虛擬技術、了解區塊鏈、智能合約以及為Web 3.0作好準備而感到興趣。

此外,他指當局正關注通脹加速的跡象,並認為風險平衡已轉向通脹,當局將非常警惕任何價格上漲的風險,隨時準備採取行動。

全世界爭住要,窮則變,變則發

引用:
原帖由 lionwongwong 於 2021-11-2 03:15 PM 發表

中國唔認可點買

我之前都覺得bitcoin係泡沫, 不過轉左view了
越黎越多企業承認bitcoin, 加埋去全球化, bitcoin只會更多人用

引用:
原帖由 股水西流v888 於 2021-11-2 04:16 PM 發表

中國唔認可點買
香港仲買到

引用:
原帖由 josephsss 於 2021-11-2 04:10 PM 發表
諗起某post有個樓主 btc 3000個陣開始唱淡
唱到E家60000都仲唱緊
經典恐懼症

引用:
原帖由 wanelee 於 2021-11-2 05:38 PM 發表

香港仲買到
合法買賣,有鋪交易

哪有錢...

引用:
原帖由 freecash 於 2021-11-2 05:48 PM 發表

合法買賣,有鋪交易
係呀, 唔會買唔到

引用:
原帖由 fate3609 於 2021-11-3 09:58 AM 發表
哪有錢...
bitcoin最細單位0.00000001, 要買實買到

引用:
原帖由 wanelee 於 2021-11-3 10:23 AM 發表

bitcoin最細單位0.00000001, 要買實買到
咩係最細單位?

引用:
原帖由 wanelee 於 2021-11-2 05:37 PM 發表
我之前都覺得bitcoin係泡沫, 不過轉左view了
越黎越多企業承認bitcoin, 加埋去全球化, bitcoin只會更多人用
往往當一班覺得係泡沫老千既人轉睇好時就...............

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]