• 瀏覽: 40,133
  • 回覆: 251
  • 追帖: 3
+7
利害了 中國又嬴

引用:
原帖由 屙唔出屎 於 2021-10-30 12:57 PM 發表

因為鏡頭多左

中國黑科技大爆發
上一次係
美國20世紀中期黑科技大爆發

將日本當中國?樓主已涉嫌犯國安法

中國有渴望光刻機,渴望到比沙漠無水更渴望,日本仔新發現有咁既可能的光刻機,十劃都未有一撇既實驗室試驗有可能的思路,中國就立即跳出黎話中國贏了,唔講日本贏了?人地日的就是中國的,面皮幾萬尺厚啊!  
如同老公的就是老婆的,老的婆就是老婆的不會是老公的,但日本是你老婆嗎?

引用:
原帖由 熊貓肥過肥貓 於 2021-10-30 11:03 AM 發表
日本仔新發現繞過光刻機, 甘即係中國也可用類似思維彎道超車。

本來要二十年才追趕的 可能幾年就可以領先全球。

其實用量子電腦推動X,Y,Z軸量子刻機咪surewin

1、量子點一般為球形或類球形,其直徑常在2-20 nm之間。

中國加油

信住一成先

引用:
原帖由 熊貓肥過肥貓 於 2021-10-30 11:03 AM 發表
日本仔新發現繞過光刻機, 甘即係中國也可用類似思維彎道超車。

咪係囉,可能

引用:
原帖由 明日強勁的富豪 於 2021-10-30 12:18 PM 發表

5年後中國仲有錢先算啦,打咗兩年貿易已經搞到山窮水盡,唔知捱得幾耐
高見高見,你呢種人材應該快啲去英國5+1

日本既研發又關中國乜L事?

引用:

點解仲要繼續吹牛

打個台灣回來,就有幾廿部EUV啦

引用:

樓主唔好打咁多飛機會傷身架

引用:
原帖由 後天紅色的羊 於 2021-10-30 12:21 PM 發表

師兄你真係分析獨到, 移左民未?
呢啲叻仔準備移民落18層

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]