• 瀏覽: 12,011
  • 回覆: 174
  • 追帖: 1
啟德區是否真的會爆升?因為成日聽到啲AA咁講, 又話體育園,商貿區,實賺錢,又有租務需求。

如果個個都知道未來貴,咁未來仲會有人接貨?

另外,其實而家啟德、將軍澳、日出康城空置率係咪好高?謝謝

熱賣及精選
啟德荒二手兩房真係很低水

引用:
原帖由 天使mk-2 於 2021-10-24 10:59 PM 發表

啟德區是否真的會爆升?因為成日聽到啲AA咁講, 又話體育園,商貿區,實賺錢,又有租務需求。

如果個個都知道未來貴,咁未來仲會有人接貨?

另外,其實而家啟德、將軍澳、日出康城空置率係咪好高?謝謝
我好肯定同你講
啟德區和日出區係我主場
邊可能有空置?smile_14:

引用:
原帖由 24567000 於 2021-10-24 11:25 PM 發表

就好似土瓜環咁,傻嘅都知沙中線即將來臨,但啲人總係要等真正地鐵開通先追價入貨(例如諗sir依條傻仔)。真正樓市投資者係幾年前已經低水買入,等一開通就高價賣出比班人接貨
諗sir的確係白痴仔!佢d 資料成日搞錯!分析方法又有問題!

認為啟德坊現時樓價已經factor in左未來幾年既發展,畢竟首輪開荒價萬3 4蚊尺,守到現時都升左成倍,可能去到henley個價就差唔多咁上下。

相反跑道區定位完全唔同,交通不便係死穴,但買得起呢個區應該都未必需要交通工具代步,而且隔開左民生公屋區,幾有潛力真係冇路捉,幾有潛力真係要睇發展商有幾落力

引用:
原帖由 垃圾TKO 於 2021-10-24 11:42 PM 發表

既然你都知佢哋係AA,就已經可以直接無視啦!真係賺夠畀啲你賺咩?

好簡單一樣嘢,有咩人可以唔使做嘢,日日朝9晚9喺度發噏風?
啟德代言人

1. 由於基數大(閒閒地都二萬幾蚊一呎), 話會爆升幾十個%, 你都唔好信
但未來肯定會跑嬴大市, 因為市區最有發展潛力既地方, 就係呢到

2. 租務需求肯定大:
位處東九龍商業區既新樓群, 同區只有觀塘凱匯拍得住; 屬34校網, 但比何文田半新樓交通更方便; 未來又有醫院, 即有海量醫療專業人士租客等緊你
又有好多選擇, 開放式至4房, 連獨立屋都有; 要交通方便可以揀啟德坊, 要high class揀跑道區

3. 香港目前用家主導市場, 好多人唔鍾意坐貨等升值, 而鍾意買入一刻就享受周邊配套
這說明了點解荃西/將南/康城目前為何受人追捧
到沙中線全通, 啟德坊4大商場陸續開業, 體育園完工, 用家才會入來揾貨

引用:
原帖由 -mercibeaucoup 於 2021-10-24 11:48 PM 發表

認為啟德坊現時樓價已經factor in左未來幾年既發展,畢竟首輪開荒價萬3 4蚊尺,守到現時都升左成倍,可能去到henley個價就差唔多咁上下。

相反跑道區定位完全唔同,交通不便係死穴,但買得起呢個區應該都未必需要交通工具代步,而且隔開左民生公屋區,幾有潛力真係冇路捉,幾有潛力真係要睇發展商有幾落力
同意啟德坊最盡只能夠去到3萬一呎左右
之後只會與大市同步
非常有錢既, 係會進駐跑道區, 而唔係選擇啟德坊
到九龍站開始20年樓齡, 換樓潮就會開始

啟德區合理呎價$35000-40000

一個包含咁多變化嘅市中心區域,點會唔升?
香港仲有幾多塊呢啲市區靚地?

東九龍最靚地段, 可參考西九九龍站

引用:
原帖由 海邊笨拙的榴槤 於 2021-10-24 11:01 PM 發表

我好肯定同你講
啟德區和日出區係我主場
邊可能有空置?smile_14:
啟德區先係大大你嘅主場

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]