• 瀏覽: 22,847
  • 回覆: 195
  • 追帖: 2
+6
引用:
原帖由 jasonjasonjasoo 於 2021-10-24 11:37 發表
大家都十年前畢業,同班有25人咗右。最近出來敘舊,發現買樓嘅人有10人咗右,當中5個人更加有2層以上,其他15人冇樓嘅有啲仲同屋企人住,大部分人都係租樓住。有2個仲計畫買第3層樓
您話
正山草藥
大學畢業超過十幾年
得一層樓,
基本上個個都得
2層絕無僅有
3層似上只得一個,半個

仲有幾個長期租客,
從來無看見2年1搬or加租

引用:
原帖由 jasonjasonjasoo 於 2021-10-24 11:37 AM 發表
大家都十年前畢業,同班有25人咗右。最近出來敘舊,發現買樓嘅人有10人咗右,當中5個人更加有2層以上,其他15人冇樓嘅有啲仲同屋企人住,大部分人都係租樓住。有2個仲計畫買第3層樓
應該講埋有無結婚生仔做生意既分別嘛

咁係你啲同學上限太低

引用:
原帖由 jasonjasonjasoo 於 2021-10-24 11:37 AM 發表
租樓始終一世嬴

引用:
原帖由 carol2017 於 2021-10-24 05:49 PM 發表

計劃買第三層,要比 15% 印花稅

樓400萬,印花稅 60萬
當想買第三層的人,便會諗下把層樓轉比另一半,之後再買,這樣做是比兩次厘印費,但兩次厘印費加埋都低過樓價10%,假設兩層樓樓價相差不遠。

引用:
雖然好支持你個題,但你內文垃圾不如。
身家呢?
你又知每人個底?
幻想就當真。

引用:
原帖由 123chiu2001 於 2021-10-24 12:00 PM 發表
十年前既樓價,市民節衣縮食都叫負擔到
而家既樓價已經係一種炒賣,一種泡沫
只要風向一轉,你就會慶幸自己無買樓
風向一轉之前都唔知賺咗幾撚多啦
傻仔

引用:
乜可以25人聚會咩?

引用:
AA的故事越來越簡單,比些少誠意好嗎?25人?你當限聚令死架?中原公關部有冇同你講,作古仔前要做下資料蒐集呢?

引用:
原帖由 2City 於 2021-10-24 07:10 PM 發表

乜可以25人聚會咩?
咁認真做乜?

引用:
原帖由 tmchu007 於 2021-10-24 06:00 PM 發表

成日話人AA, 有幾多AA咁得閒上黎吹?
吹完唔通有生意🤔
AA又話自己唔係AA,好慘!

十年前既樓價,市民節衣縮食都叫負擔到
而家既樓價已經係一種炒賣.....

引用:
原帖由 共棍鳩毛黨 於 2021-10-24 07:14 PM 發表

咁認真做乜?
即係作文

書中自有黃金屋
,呃鬼你架! 好多
無讀大學都撈得
風生水起!命水來
既。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]