• 瀏覽: 14,973
  • 回覆: 286
  • 追帖: 3
+2
引用:
原帖由 急焦長長壽包 於 2021-10-23 09:27 PM 發表

1. 虛擬貨幣係鬼佬控制的,如果吾禁,鬼佬一收割就大獲
回: 虛擬貨幣全球各國都有人參與,冇人控制. 有得必有失,利益同風險係掛鈎🪝,唔好成日ff被鬼佬迫害. Binance本來出自上海,又一金牛趕走.

2. 同埋大量消耗電力,你諗下如果有1億人同時掘幣,耗電幾恐怖,不如將電用作工廠生產好過
回: 根本係本末倒置. 掘幣行業本來製造了巨大賺錢好機會,亦同時製造大量工作機會給人們. 依家竟然趕 ...
世上永遠有 傻人 蠢人. 世界經濟三大泡沫 1 荷蘭 鬱金香bubble  2 法國 蜜西西比河bubble 3 英國 南海bubble .叫虛擬貨幣 都有人買 蠢上加蠢. 將會成為第四大經濟bubble  名畫賣幾億 這都是有錢傻人玩意. 嚮往美國就去移民但自己條件?

引用:
原帖由 二等公園 於 2021-10-24 05:38 AM 發表

700 忙緊搭個雞棚去給引外資投資, 令股價再創新高
700 hold唔hold到$500樓上仍成問題

引用:
原帖由 hofat888 於 2021-10-24 05:45 AM 發表

世上永遠有 傻人 蠢人. 世界經濟三大泡沫 1 荷蘭 鬱金香bubble  2 法國 蜜西西比河bubble 3 英國 南海bubble .叫虛擬貨幣 都有人買 蠢上加蠢. 將會成為第四大經濟bubble  名畫賣幾億 這都是有錢傻人玩意. 嚮往美國就去移民但自己條件?
至少我equity holding 100%係美股,亦有虛擬貨幣

引用:
原帖由 普陀山 於 2021-10-24 05:14 AM 發表

一千?
幾千好無
Nike鞋咪賣幾千咯

引用:
原帖由 普陀山 於 2021-10-24 05:12 AM 發表

好奇心啫
要好似老味咁先算架
中國對太空: 好奇心,為國家面子
美國對太空: 科研,為地球末日而準備,賺錢

引用:
原帖由 iphone7201609 於 2021-10-23 07:13 PM 發表
敗登喝一句攬硬台灣
就挾住尾巴走夾唔抖

仲話強國喎,原來係米國隻門口狗
一喝就9縮
英明

引用:
原帖由 復活高貝利02 於 2021-10-23 08:54 PM 發表

你點解吾實名制上微博講?
1。你係法輪狗,吾可以俾人知
2. 你係台狗,上吾到微博
3。 你淆底
請揀一樣
你先係走狗

引用:
原帖由 mail2002 於 2021-10-23 09:10 PM 發表

大陸改革開放咗幾耐?美國又立國幾耐?發展時間差太遠,冇得咁比較!而家有啲似魷魚遊戲,個主角一路都為咗保命唔想爭,但係偏偏對方係要同你分勝負!迫下迫下就去到最後兩強。最後結果係點?
尻噏,我偉大厲害國還有2025,一陣就攪掂美國啦!昂尻360

引用:
原帖由 急焦長長壽包 於 2021-10-23 09:30 PM 發表

你講緊中國恒大泡沫嗎?
中尻曬,寸到盡

命運共同體
一早已講明攬炒地球
咁都叫無野心?

引用:
原帖由 追擊網上的謊言 於 2021-10-24 02:48 AM 發表

樓主你覺得你老美咁偉大仲唔去CIA投考做漢奸?
至少我買了美股亦只買美股,長揸果隻

白痴

引用:
原帖由 阿里膠膠 於 2021-10-24 02:27 AM 發表

你唔係yes man,你係利益man,邊度有著數你就話邊個啱,美國佬係借錢唔還
呢到財經版,返工投資又係為錢

解決到問題,財路自然有

第二有L所謂咩 領導賺錢第一就得

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]