• 瀏覽: 14,975
  • 回覆: 286
  • 追帖: 3
+2
引用:
原帖由 急焦長長壽包 於 2021-10-23 08:34 PM 發表

價值低先係重點

中國生產一件tee衫👕先賣$10
美國生產一件tee衫👕可以賣到$1000

大家做同一件事,但人地搵到嘅錢係幾十,幾百倍
咁你會買$10定$1000嘅tee?
假設質地一樣

引用:
原帖由 iphone7201609 於 2021-10-23 07:13 PM 發表
敗登喝一句攬硬台灣
就挾住尾巴走夾唔抖

仲話強國喎,原來係米國隻門口狗
一喝就9縮
實情係拜登講完無耐
美國就話對華政策不變

引用:
原帖由 急焦長長壽包 於 2021-10-23 06:39 PM 發表
700連一個trillion都冇,唔好話同Tesla比較,連Facebook都不如

虛擬貨幣又冇得玩,親手將掘幣行動呢隻金牛送給美國

So sad
大陸改革開放咗幾耐?美國又立國幾耐?發展時間差太遠,冇得咁比較!而家有啲似魷魚遊戲,個主角一路都為咗保命唔想爭,但係偏偏對方係要同你分勝負!迫下迫下就去到最後兩強。最後結果係點?

引用:
原帖由 iphone7201609 於 2021-10-23 07:13 PM 發表
敗登喝一句攬硬台灣
就挾住尾巴走夾唔抖

仲話強國喎,原來係米國隻門口狗
一喝就9縮
你係蔡英文養的旺旺啊🤭🤭

引用:
原帖由 mail2002 於 2021-10-23 09:10 PM 發表

大陸改革開放咗幾耐?美國又立國幾耐?發展時間差太遠,冇得咁比較!而家有啲似魷魚遊戲,個主角一路都為咗保命唔想爭,但係偏偏對方係要同你分勝負!迫下迫下就去到最後兩強。最後結果係點?
藉口?

引用:
原帖由 急焦長長壽包 於 2021-10-23 06:39 PM 發表
700連一個trillion都冇,唔好話同Tesla比較,連Facebook都不如

So sad
虛擬貨幣係鬼佬控制的,如果吾禁,鬼佬一收割就大獲,同埋大量消耗電力,你諗下如果有1億人同時掘幣,耗電幾恐怖,不如將電用作工廠生產好過

引用:

So sad
你根本唔明實體經濟嘅重要同泡沫經濟嘅傷害,你行開啦,中國唔會瀨你地嘢㗎,慢慢做你嘅泡沫老大啦!

引用:
原帖由 sm55699 於 2021-10-23 09:19 PM 發表

虛擬貨幣係鬼佬控制的,如果吾禁,鬼佬一收割就大獲,同埋大量消耗電力,你諗下如果有1億人同時掘幣,耗電幾恐怖,不如將電用作工廠生產好過
1. 虛擬貨幣係鬼佬控制的,如果吾禁,鬼佬一收割就大獲
回: 虛擬貨幣全球各國都有人參與,冇人控制. 有得必有失,利益同風險係掛鈎🪝,唔好成日ff被鬼佬迫害. Binance本來出自上海,又一金牛趕走.

2. 同埋大量消耗電力,你諗下如果有1億人同時掘幣,耗電幾恐怖,不如將電用作工廠生產好過
回: 根本係本末倒置. 掘幣行業本來製造了巨大賺錢好機會,亦同時製造大量工作機會給人們. 依家竟然趕人走到美國,送錢比美國洗. 奇景!

引用:
原帖由 至愛老輝2 於 2021-10-23 09:22 PM 發表

你根本唔明實體經濟嘅重要同泡沫經濟嘅傷害,你行開啦,中國唔會瀨你地嘢㗎,慢慢做你嘅泡沫老大啦!
你講緊中國恒大泡沫嗎?

引用:
原帖由 急焦長長壽包 於 2021-10-23 09:30 PM 發表

你講緊中國恒大泡沫嗎?
挑,一個大國嘅一家企業嘅泡沫有咩大影響呀?阿爺控制到食得起,你老美虛擬嘅泡沫經濟先係毒蟲呀,睇住仆街周徒乞兒啦鄉喱!

引用:
原帖由 急焦長長壽包 於 2021-10-23 08:41 PM 發表

乜美國有還錢咩?
即使美國借左中國好左錢,就唔可以比中國更有錢?
A, 債券唔係叫還錢,到期日要贖回,中途亦可以沽出套現,債券要還利息的。

B. 你都識講美帝要問中國借錢,佢有錢就唔玩債券啦,仲要還天量利息,有錢就唔使國會經常為錢嘈餐死。每年每月要靠印銀紙度日,第日收水要還架.....哥仔

引用:
原帖由 至愛老輝2 於 2021-10-23 09:40 PM 發表

挑,一個大國嘅一家企業嘅泡沫有咩大影響呀?阿爺控制到食得起,你老美虛擬嘅泡沫經濟先係毒蟲呀,睇住仆街周徒乞兒啦鄉喱!
你可以繼續咀咒,識得搵美國錢的人繼續風流

引用:
原帖由 急焦長長壽包 於 2021-10-23 09:42 PM 發表

你可以繼續咀咒,識得搵美國錢的人繼續風流
唔好意思,我長期做中國企業生意,我風流過好多美國窮鬼啦,不過,我係做實業,無泡沫㗎!

引用:
原帖由 急焦長長壽包 於 2021-10-23 08:34 PM 發表

價值低先係重點

中國生產一件tee衫👕先賣$10
美國生產一件tee衫👕可以賣到$1000

大家做同一件事,但人地搵到嘅錢係幾十,幾百倍
中國銷售10009000000009876432億件.美國銷幾多你報個數

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]