• 瀏覽: 32,324
  • 回覆: 230
  • 追帖: 4
+2
小事~有冇見到有人輸哂?,你依家仲有15萬喎小事啦

引用:
原帖由 鬼屋可愛的樓盤 於 2021-10-23 06:54 PM 發表
小事~有冇見到有人輸哂?,你依家仲有15萬喎小事啦
有何建議

當買個教訓!
從新出發,從新做人……

引用:
原帖由 忘記前帳號 於 2021-10-23 05:07 PM 發表
本30萬 港股美股都有 玩左3年
港股 美團,長江基建
美股 pdd futu dwac
成日覺得長揸愈升愈有 結果阿里300無走 futu200又無走
皆因高追又唔止蝕

引用:
原帖由 忘記前帳號 於 2021-10-23 05:07 PM 發表
本30萬 港股美股都有 玩左3年
港股 美團,長江基建
美股 pdd futu dwac
成日覺得長揸愈升愈有 結果阿里300無走 futu200又無走
再唔走15萬都冇埋😂

回頭事岸,及早離開

引用:
原帖由 ouph2003 於 2021-10-23 07:03 PM 發表

再唔走15萬都冇埋😂
坐緊點走

50%唔多,我身邊好多由2月到今時今日得番34%
包括買左中旅,有贊呢啲

而家開始換碼價值投資囉
起碼有得追,如下年3月業務期博下1177
3918同澳賭博開關,紙,車股,太陽能,電
科網而家時勢不宜持有,買牛熊槓桿仲好

當你買9988,30000蚊你由250落130蚊
都無左萬幾啦,囉萬幾由130博番上去
同你比人斬個筆同牛比人殺既成本一樣,但130上170就唔止40蚊,會槓多50%即60蚊既收益

不過呢個時候就唔建議槓桿,小心11月中大插水,見22000-23000點
呢浪升得快且急,跌浪一樣會更快
以你唔做止蝕性格,呢個時間唔好加注,換碼可以

引用:
原帖由 rockartest 於 2021-10-23 07:05 PM 發表
50%唔多,我身邊好多由2月到今時今日得番34%
包括買左中旅,有贊呢啲

而家開始換碼價值投資囉
起碼有得追,如下年3月業務期博下1177
3918同澳賭博開關,紙,車股,太陽能,電
科網而家時勢不宜持有,買牛熊槓桿仲好

當你買9988,30000蚊你由250落130蚊
都無左萬幾啦,囉萬幾由130博番上去
同你比人斬個筆同牛比人殺既成本一樣,但130上170就唔止 ...
多謝你既建議

盡量保持現金等待大插執平野

美股就快被割九菜。
身手敏捷嘅人就趁而家賺大錢。

玩dwac不如玩牛熊。

見好就收,唔一定長揸先有錢賺

坐下囉。。。。。

轉玩crypto...有排升

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]