• 瀏覽: 31,661
  • 回覆: 86
  • 追帖: 2
3小,2大,起碼 買村屋一橦喎!

引用:
原帖由 天使高高B 於 2021-10-23 04:40 PM 發表
佢結咗婚一直住喺女方度,本身夠錢買新界樓,但佢想買巿區樓,所以再草下錢先。
點知住住下就住咗幾年,佢老婆都生咗3件...
錢唔係草唔到,但生咗3件就起碼要買間3房既樓,咪話巿區呀,元朗3房都買唔起呀......
如果想買樓,真係要諗清楚想生幾件先
有早知..........

引用:
原帖由 jasonjasonjasoo 於 2021-10-24 11:28 AM 發表

你都買唔起
聽呢度啲ching講話你賣自住再痴老母公屋住喎。你就好啦。

引用:
原帖由 真灰大樹 於 2021-10-23 07:54 PM 發表

唔同人唔同考慮,當年沙屎過左幾年, 大巿向好,樓超平

有位男性朋友, 佢有錢fp佢話保住佢媽間公屋唔買

交雙倍錢有限錢, 結婚兩個人住, 無理由我一個買咁蝕
真醒目,生仔係老婆既事,無理由要我養

等五年平一半!叫佢等下先

無得後悔, 展望未束吧。

引用:
原帖由 廚房小老闆 於 2021-10-24 02:48 PM 發表

真醒目,生仔係老婆既事,無理由要我養
個醒目仔唔係我!

佢話炒股炒滙更揾錢,人各有志啦

mak大力賣樓, 去考機司牌添

人人揾食方法唔同!

要娶有樓既女....

有幾奇呢? 有早知就冇乞兒啦

眼高手低囉,無樓就點都要買第一間先啦,又話要市區又話港島又三房,依世都唔洗買啦

引用:
原帖由 poorman@LP 於 2021-10-24 03:10 PM 發表
等五年平一半!叫佢等下先
可能五年再升一倍,有誰知?

是是但但買左先最穩陣

引用:
原帖由 天使高高B 於 2021-10-23 04:40 PM 發表
佢結咗婚一直住喺女方度,本身夠錢買新界樓,但佢想買巿區樓,所以再草下錢先。
錢唔係草唔到,但生咗3件就起碼要買間3房既樓,咪話巿區呀,元朗3房都買唔起呀......
如果樓價跌左,佢就好慶幸無買樓。

引用:
幾年生3件

引用:
原帖由 lauyu1314 於 2021-10-24 06:31 PM 發表

幾年生3件
可能其中一胎係孖/ 龍鳯呢⋯⋯

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]