• 瀏覽: 23,895
  • 回覆: 154
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 plover 於 2021-10-23 01:57 PM 發表

認受性唔夠黃金,且太波動.
要時間 , 5 年內可以超越黃金市值

引用:
原帖由 碌碌無限 於 2021-10-23 12:45 PM 發表
始終有日比人解到碼,到時一毛不值
所有貨幣啲防偽技術俾人破解到,都係一毛不值

銀行既防盜系統俾人破解到,你啲存款會唔見晒

引用:
原帖由 COMCAST123 於 2021-10-23 02:10 PM 發表

要時間 , 5 年內可以超越黃金市值
最終應該係各國出自己央行的Gold-backed crypto

引用:
原帖由 plover 於 2021-10-23 02:13 PM 發表

最終應該係各國出自己央行的Gold-backed crypto
美國用甘多年廢除金本位, 你覺得會行番金本位? 不如你諗下美國qe , 流動性 , bitcoin幾時誔生 , 同控制通賬關係 , 見你吾係btc hater 同你講多兩句

比特幣算不算資產?

引用:
原帖由 20381766 於 2021-10-23 11:46 AM 發表
冇黃金支持,浪費電力出來的幣,入咗等死。
美元,人民幣,歐羅又有黃金支持?

引用:
原帖由 COMCAST123 於 2021-10-23 12:52 PM 發表

有乜野幣有黃金支持? 請舉例
無知最可怕😱

引用:
原帖由 SamWong6033 於 2021-10-23 02:29 PM 發表

無知最可怕😱
你一定想講法定貨幣 , 自己上網查下邊個無知

引用:
原帖由 SamWong6033 於 2021-10-23 02:29 PM 發表

無知最可怕😱
https://baike.baidu.hk/item/債務貨幣/1187094

弊啦

stellar價位美金3毫子,gold就 65美金。
你用信用卡直接買 xlm, 做乜要買 gold再轉 xlm?
gold只係一個值,非真金。
醒吓啦

引用:
原帖由 COMCAST123 於 2021-10-23 02:36 PM 發表

https://baike.baidu.hk/item/債務貨幣/1187094
你回我這些干什麼?你自己都答法定貨幣,但你又問人有乜嘢幣有黃金支持,請舉例.咁你要表達什麼?

做左CFD 或所謂margin bitcoin 嘅好倉全死,個莊贏到盡👍👍👍

但做咗淡倉嘅又平唔切,結果一場空歡喜😂😂😂

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]