• 瀏覽: 10,427
  • 回覆: 65
  • 追帖: 3
我都想過租d新界屋仔。見朋友租緊五六萬。住幾千萬樓。好底租。

市區自住的就租出去。三四萬應該有。都系補返兩皮。但老虎話唔放便。無計。

引用:
原帖由 半空巨額頭巾 於 2021-10-22 04:10 AM 發表
本身有層自住,市區350呎但一房,租左俾人大慨$13000左右,然後自己就租村屋二樓連天台,大慨$15000。

本身有駕車,屋苑租停車場都要成$3500,計過條數租村屋都係差唔多。就算我租俾人要俾管理費,都係幾舊水搞掂。

有時諗都想買多間細既收租,但而家個樓價都太貴,所以都係遲d先諗

不過如果再買多間,可能都係買返市區舊樓算數,管理費雜費都係錢,未必諗全新樓
有吖,我朋友同區買左又系又系租出去比人,自己再租第二間樓。

引用:
原帖由 半空巨額頭巾 於 2021-10-22 07:48 AM 發表

都大把人純租幫人供樓啦
仲多人買樓幫地產商打成世人啦
仲有好多人出街食飯幫餐廳老闆供樓

引用:
原帖由 IwinU 於 2021-10-22 01:01 PM 發表
大把鐘意村屋既人, 而又買得起樓既人, 都唔會買村屋, 一定係買市區放租, 再租村屋
呢個真,買村屋可能得不償失

引用:
原帖由 wuusolo 於 2021-10-22 02:05 PM 發表

"基本上而家新樓管理費要成5蚊呎以上既,買黎都係on9"

大把AA推新盤.  WATCH OUT
AA緊係啦 賣新盤多com

引用:
原帖由 Dimalibudi 於 2021-10-22 04:39 PM 發表
大能吧啦。 
重作!
點樣重作 淡淡

引用:
原帖由 limax 於 2021-10-22 08:56 PM 發表

仲多人買樓幫地產商打成世人啦
仲有好多人出街食飯幫餐廳老闆供樓
好多淡友租左30年,然後即係送左層樓俾人

引用:
原帖由 半空巨額頭巾 於 2021-10-22 10:36 PM 發表

好多淡友租左30年,然後即係送左層樓俾人
Sorry bor. 淡淡冇幫你比首期 

你睇樓主個物業話係市區成350呎(估計佢係實呎啦) 都只係租到$13000 大家都估到唔係咩新樓靚樓啦 可能係over 50年以上既爛樓!

引用:
原帖由 limax 於 2021-10-23 03:15 AM 發表

Sorry bor. 淡淡冇幫你比首期 
唔緊要,肯租就得

引用:
原帖由 spike 於 2021-10-23 04:18 AM 發表
你睇樓主個物業話係市區成350呎(估計佢係實呎啦) 都只係租到$13000 大家都估到唔係咩新樓靚樓啦 可能係over 50年以上既爛樓!
爛樓都租到萬3,吹帳咩

掂多都系咁樣操作嘅。

引用:
原帖由 你假誠 於 2021-10-22 17:21 發表
我都想過租d新界屋仔。見朋友租緊五六萬。住幾千萬樓。好底租。

市區自住的就租出去。三四萬應該有。都系補返兩皮。但老虎話唔放便。無計。
玖瓏山千幾呎連車位租50000,人家差不多4千萬都買回來

引用:
原帖由 半空巨額頭巾 於 2021-10-22 04:10 AM 發表
本身有層自住,市區350呎但一房,租左俾人大慨$13000左右,然後自己就租村屋二樓連天台,大慨$15000。

本身有駕車,屋苑租停車場都要成$3500,計過條數租村屋都係差唔多。就算我租俾人要俾管理費,都係幾舊水搞掂。

有時諗都想買多間細既收租,但而家個樓價都太貴,所以都係遲d先諗

不過如果再買多間,可能都係買返市區舊樓算數,管理費雜費都係錢,未必諗全新樓
如果租唔出呢 自己租緊果間要繼續租

大把呢D人, 自已能力衹能買細樓但又想住大D, 所以先買間細既保值再貼小小錢租層大小小來自住.

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]