• 瀏覽: 15,495
  • 回覆: 182
  • 追帖: 3
熱賣及精選
新加坡 3/4 人口住居(組)屋
買得私人樓係投資 , 至少都係中產
簡單講 香港住屋人口需求高好多

香港價錢根本唔值。我住新加坡咁多年,而家間屋9年樓,1000呎實呎,私人樓,獨立電梯,都唔駛500萬港紙。

引用:
原帖由 頌當涯角 於 21-10-2021 23:18 發表

參考新加坡樓價,再參考新加坡工資與香港對比,港樓真係應該要跌一半以上喇

咁你香港手頭上d物業價值跌1半都幾係野wor  

大家一樣十萬蚊人工,分別交幾錢稅?

引用:
原帖由 aq6aq6 於 2021-10-23 03:55 PM 發表

大家一樣十萬蚊人工,分別交幾錢稅?
唔係個個要交稅啵。

引用:
原帖由 頌當涯角 於 2021-10-23 03:10 PM 發表

痴線,將軍澳20000一尺,買個個都係傻既
你覺得痴線,人地買得起就賺錢😆

引用:
原帖由 老婆大大 於 2021-10-22 12:48 AM 發表

香港價錢根本唔值。我住新加坡咁多年,而家間屋9年樓,1000呎實呎,私人樓,獨立電梯,都唔駛500萬港紙。
我香港樓山卡啦,也是1,000實呎,貴你幾倍

引用:
原帖由 ham77 於 2021-10-23 04:06 PM 發表

你覺得痴線,人地買得起就賺錢😆
挑,買咩得起吖,買嗰百幾呎房叫做買得起?唔好笑死我。

引用:
原帖由 clogalaxy 於 2021-10-23 04:09 PM 發表

我香港樓山卡啦,也是1,000實呎,貴你幾倍
小心淡淡話碌緊落山呀

沙一高層萬三係頂🤣😂😂🤣🤣🤣🤣

原來香港樓只有香港人買的

引用:
原帖由 19天下 於 2021-10-23 04:04 PM 發表

唔係個個要交稅啵。
咪玩喇,新加玻以前33%,而家都要20%。
香港咪5-6%。

人地不停填海,人人都有樓住,冇錢都夾硬比個你住

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]