• 瀏覽: 6,690
  • 回覆: 18
房委會將會推出三個新的居屋項目。當中東涌裕雅苑最快將會在今年落成。提供3,300伙。另外沙田安睦街第一期居屋和北角渣華道居屋亦將會在近年推出。《香港財經時報》進行了實地調查,為讀者整理出三個居屋包括環境、生活配套、交通和校網等等居屋2021配套資料。馬上了解相關詳情!

北角渣華道居屋

此項目將於2024年年初完工,總承建商為興勝建築有限公司。

地皮:0.12公頃
單位伙數:248個
預計落成時間:2023年

東涌裕雅苑

此項目是由香港房屋委員會發展的居屋新盤,位於東涌怡東路。預計2021或2022年將會竣工。

項目共設6座:
雅德閣(A座)
雅昌閣(B座)
雅榮閣(C座)
雅盛閣(D座)
雅歡閣(E座)
雅泓閣(F座)

沙田安睦街第一期居屋

安睦街資助房屋發展計劃現時分為兩期發展,第一期將會在賽馬會傑志中心球場及安睦街公園之間的地盤興建單幢居屋提供約500伙單位。

此項目地盤面積約0.43公頃,預計完工日期2022年年尾。項目的總承建商為華營建築有限公司。

熱賣及精選
@karenchan @sharon01

抽嗎?

北角又多248 個超級大獎,今次有長老家庭發啦。

只想追蹤居屋

引用:
原帖由 地獄加加速世界 於 2021-10-22 12:06 AM 發表

只想追蹤居屋

咁你有心水嗎?

啓德係咪下年先有

3 個屋苑入新一期,堅唔堅?

引用:
原帖由 80X 於 2021-10-22 06:09 PM 發表

3 個屋苑入新一期,堅唔堅?
應該仲有,等新聞~!

引用:
原帖由 overtherainboww 於 2021-10-22 12:09 AM 發表

啓德係咪下年先有

未知~~

裕雅苑擋住左我的海景😭,我都想搬過去,永久海景!

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
引用:
原帖由 lhcdims 於 2021-10-23 11:47 AM 發表

映灣一期!

引用:
原帖由 lhcdims 於 2021-10-23 11:47 AM 發表

最出果座向正西北加海遠景,嚟緊大旺30年 !

引用:
原帖由 sobel123 於 2021-10-25 09:06 PM 發表

最出果座向正西北加海遠景,嚟緊大旺30年 !
買到裕雅最出個座,應該同中六合彩二獎差唔多!

痴線,渣華道居屋隔離就係豪宅,五六萬一尺,居屋七折,三百尺要幾錢?唔係超級富戶點買?交正常租金嘅如果話買得起,肯定就係虛報資產收入!

北角臨海居屋
馬寶道庶民式消費, 渣華街市
一田百貨, 北角美食
地下駅/電車/巴士徒歩圈內

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]