• 瀏覽: 16,471
  • 回覆: 128
  • 追帖: 1
中學個陣就搬左去九龍區既旺區住,住到依家出黎做野都有10幾年,住耐左之後覺得自己好似有人群恐懼症
住係旺區啲朋友成日都好羨慕我,又話我去邊都好快好方便,一落街就有好多野食但係放假一出街見到好多人就好想快啲返屋企,唔想係條街到逗留太耐…
係咪住得係旺區太耐就會有咁樣既後遺症?

熱賣及精選
真係嘅!以前我搬咗嚟呢度,當初算係旺中帶靜!以為小朋友喺度踏單車都可以,點知住了廿年,起咗好多酒店、新樓,搞到街上多咗好多人,好多車!

引用:
原帖由 tomymt 於 2021-10-20 11:17 AM 發表

真係嘅!以前我搬咗嚟呢度,當初算係旺中帶靜!以為小朋友喺度踏單車都可以,點知住了廿年,起咗好多酒店、新樓,搞到街上多咗好多人,好多車!
廿年時間可以起到好多野,我屋企附近都越黎越多人住

good place 好方便嘛

引用:
原帖由 食屎食著狗 於 20-10-2021 10:57 發表

中學個陣就搬左去九龍區既旺區住,住到依家出黎做野都有10幾年,住耐左之後覺得自己好似有人群恐懼症
住係旺區啲朋友成日都好羨慕我,又話我去邊都好快好方便,一落街就有好多野食但係放假一出街見到好多人就好想快啲返屋企,唔想係條街到逗留太耐…
可以考慮住青山?😂

搬入去村屋避下世啦

星期六日公眾假期,平日五時後,都唔可以去,太多人撞人

以前住開市區太多人 係就係方便但完全唔想落街 同最後都係搬去新界冇咁多人地區度住算數

可以試吓上飛蛾山紥營住幾個月避世

好討厭去油尖旺

引用:
原帖由 寒冬黃色筍盤 於 2021-10-20 01:03 PM 發表

以前住開市區太多人 係就係方便但完全唔想落街 同最後都係搬去新界冇咁多人地區度住算數
係呀方便真係幾方便但係真係假期真係超級多人

引用:
原帖由 Fokung 於 2021-10-20 11:43 AM 發表

搬入去村屋避下世啦
我都想搬去新界區到可以感受下安靜既人生

引用:
原帖由 marcominnie 於 2021-10-20 02:25 PM 發表

好討厭去油尖旺
真係超級多人,就算平日都好多人

引用:
原帖由 食屎食著狗 於 2021-10-20 10:57 AM 發表

亦可能你年紀大咗,從以前成日想行街到而家只係想係屋企安靜休養下

引用:
原帖由 食屎食著狗 於 2021-10-20 02:41 PM 發表

真係超級多人,就算平日都好多人
最主要係污糟邋遢、又多道友、又多老弱傷殘
你走一轉旺角街市 新填地街 女人街就知
真係唔掂

提示:支持鍵盤翻頁左 右