• 瀏覽: 37,900
  • 回覆: 292
引用:
原帖由 oyear 於 2021-10-24 05:14 PM 發表

到你學識自尊,self esteem 先學人講悲劇啦。
唔想做中國人可以移民
唔係中國人沒有中國認同,就唔駛成日用中文講野
到用中文講野即係華文化,就係中華文化

日本仔鬧支那唔關中國事, 侵華時期仲係民國軍閥年代
你仲用中文,中華文化,即係日本仔鬧既 支那 包括你在內

無論你係新加坡人,移民左英國加拿大。

不過睇你都無尊嚴架啦
文中係中國發明嫁?

幾千年前神洲大地原來叫中國?

仲有唔好搞亂殘體字同繁體字
繁體字係自古流傳落黎既文化
係你口中既中蟈將佢破壞 變成而家既殘體字

btw 你自己都係用緊繁體  點解唔用簡體😂

美元信用全無,你買都哋

當然係慢慢放啦,一次放太多大插咪自己on9,!🤣🤣🤣

引用:
原帖由 ufotonyyu 於 2021-10-24 11:17 AM 發表

支那人好鐘意同化人地
走啦!!台灣土佬,最撚憎台灣人,台灣就是垃圾 。

引用:
原帖由 cnn00 於 2021-10-24 08:39 PM 發表
美元信用全無,你買都哋
超級毒品在本世紀仍未死

因為老美軍事仍最強

引用:
原帖由 C09088 於 2021-10-27 05:28 AM 發表

走啦!!台灣土佬,最撚憎台灣人,台灣就是垃圾 。
中港澳罪犯樂園

引用:
原帖由 老千股1171 於 2021-10-19 01:12 PM 發表
是咪美股開始爆煲

中國8月減持美債213億美元                                       

2021-10-19 HKT 06:50

美國財政部數據顯示,中國8月持有1.047萬億美元的美債,按月減持213億美元,是第2大債權國。至於日本持有美債近1.32萬億美元,按月增持96億美元。

數據亦顯示, ...
日本供養美國。

🤣🤣🤣🤣🤣🤣

引用:
原帖由 老千股1171 於 2021-10-19 01:12 PM 發表
是咪美股開始爆煲

中國8月減持美債213億美元                                       

2021-10-19 HKT 06:50

美國財政部數據顯示,中國8月持有1.047萬億美元的美債,按月減持213億美元,是第2大債權國。至於日本持有美債近1.32萬億美元,按月增持96億美元。

數據亦顯示, ...
多做事,小說話!

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]