• 瀏覽: 6,258
  • 回覆: 31
18/10/2021啱啱睇返, HSBC估價無跌亦無升啦.....

各位情況係點...?

小孩子, 真係小孩子, 重細咩? 你幾多歲呀? 想玩咪即管玩落去囉, 呵呵
金句: 我說係就係, 唔洗證據, 尼度唔係法庭, 唔洗證據, 我對眼就係證據
熱賣及精選
引用:
原帖由 cosmo 於 2021-10-18 06:33 PM 發表

18/10/2021啱啱睇返, HSBC估價無跌亦無升啦.....

各位情況係點...?
港島東屋苑,所有主要銀行估價全部無升無跌!有屋企人想同區一房換兩房,個個業主都話唔到價唔放,最多轉租,查冊個個業主基本上都供滿層樓……咁我屋企人咪又唔減!

兩個星期未更新,今日更新又升左5萬

引用:
原帖由 comicparty 於 2021-10-18 07:27 PM 發表

兩個星期未更新,今日更新又升左5萬
重有升...勁..

引用:
原帖由 奇異果博士 於 2021-10-18 07:16 PM 發表

港島東屋苑,所有主要銀行估價全部無升無跌!有屋企人想同區一房換兩房,個個業主都話唔到價唔放,最多轉租,查冊個個業主基本上都供滿層樓……咁我屋企人咪又唔減!
我新界東......無郁....
一個唔洗供, 一個供完.

引用:
原帖由 cosmo 於 2021-10-18 06:33 PM 發表

各位情況係點...?
之前每隔一兩個月就會升1-2 萬,最近一升就升$11 萬
附近的唐樓將會重建發展新項目,可能同呢個原因有關

九龍區半新樓

引用:
原帖由 stevenleeabcd 於 2021-10-18 08:02 PM 發表

之前每隔一兩個月就會升1-2 萬,最近一升就升$11 萬
附近的唐樓將會重建發展新項目,可能同呢個原因有關

九龍區半新樓
恭喜師兄...

引用:
原帖由 cosmo 於 2021-10-18 08:07 PM 發表

恭喜師兄...
四小龍配套唔好,唔近地鐵站,人口密度高,只得吉之島和一間商場,起四小龍住跟本唔覺得自己住起九龍,但四小龍賣得好貴

單枝樓較近地鐵站,落樓下就已經有得買野食,就算起超市買野都唔會好似四小龍的WELLCOME 或吉之島要大排長龍,但單枝樓無四小龍咁費,可想而知原來D 人係唔鐘意唐樓,所以如果日後買樓投資(不是自住),真係買屋苑較好xdxdxdxd

紅磡升咗0.6%
沙田升咗0.5%
鑽石山無升

總之完全無跌

引用:

各位情況係點...?
近三個月都係唔升唔跌,唔知攪咩!

引用:
原帖由 cosmo 於 2021-10-18 08:07 PM 發表

恭喜師兄...
其實樓市升值和地租差響有無關係?

我之前交開$1300 地租差響, 兩個星期前要交$1700 地租差響

之後睇返估價,層樓一升就升左$11 萬

引用:
原帖由 stevenleeabcd 於 2021-10-18 09:16 PM 發表

其實樓市升值和地租差響有無關係?

我之前交開$1300 地租差響, 兩個星期前要交$1700 地租差響

睇返估價,層樓一升就升左$11 萬
頭兩季豁免最多1500, 尾兩季最多豁免1000, 所以今期會交多啲。

引用:
原帖由 cosmo 於 2021-10-18 09:19 PM 發表

頭兩季豁免最多1500, 尾兩季最多豁免1000, 所以今期會交多啲。
明白了, 唔該哂師兄!

引用:
原帖由 奇異果博士 於 2021-10-18 07:16 PM 發表

你叫業主睇香討 驚青先生 既post 嚇吓佢,睇佢落唔落塔,如果都係唔減都無計

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]