• 瀏覽: 5,721
  • 回覆: 54
  • 追帖: 4
2年前買左物業,物業已經升值100萬!
可以轉按其他銀行,套現100萬買收息股
原有物業加套現現金,分25年供!
套現100萬後,以之前供多$4000
現時利率h+1.3%!
買收息股有5厘回報
每年收5萬息,除返每個月收息$4160
足以夠我供款,這樣可以幫助我靠收息幫我供股!
大家點解?衷心請教?

熱賣及精選
已經做緊

引用:
原帖由 rawong 於 2021-10-17 06:44 PM 發表

已經做緊
Thx!

引用:
原帖由 highway388 於 2021-10-17 06:32 PM 發表

2年前買左物業,物業已經升值100萬!
可以轉按其他銀行,套現100萬買收息股
原有物業加套現現金,分25年供!
套現100萬後,以之前供多$4000
現時利率h+1.3%!
買收息股有5厘回報
每年收5萬息,除返每個月收息$4160
足以夠我供款,這樣可以幫助我靠收息幫我供股!
大家點解?衷心請教?
借100萬比你..但個本都要慢慢扣緊架...
又唔係每個月只比利息就得

叻仔

👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

引用:
原帖由 rawong 於 2021-10-17 06:44 PM 發表

已經做緊
不過買邊隻好?

引用:
原帖由 gogogo123zt 於 2021-10-17 07:28 PM 發表

不過買邊隻好?
國企穩陣股息高

引用:
原帖由 manhoman 於 2021-10-17 06:51 PM 發表

借100萬比你..但個本都要慢慢扣緊架...
又唔係每個月只比利息就得
唔明

引用:
原帖由 rawong 於 2021-10-17 07:30 PM 發表

國企穩陣股息高
大約有幾多厘

收息股778算高息~6厘,又穩陣!778係房產etf,揸商場同車位,我買左240000股~185萬,年收~12萬息!

185萬只可買個車位收~4000/月,買商舖首期都唔夠啦!而家我用185萬可有商舖車位組合,月收一萬!

引用:
原帖由 rawong 於 2021-10-17 07:30 PM 發表

國企穩陣股息高
都好👍🏻

引用:
原帖由 lamlampeter1 於 2021-10-17 08:26 PM 發表

收息股778算高息~6厘,又穩陣!778係房產etf,揸商場同車位,我買左240000股~185萬,年收~12萬息!

185萬只可買個車位收~4000/月,買商舖首期都唔夠啦!而家我用185萬可有商舖車位組合,月收一萬!
車位我之前都有睇過,回報太少!
你都係樓宇套現 現金出黎買股?

引用:
原帖由 highway388 於 2021-10-17 09:00 PM 發表

車位我之前都有睇過,回報太少!
你都係樓宇套現 現金出黎買股?
我提早退休,而家收入全是股息,年收~30萬!樓就供完!

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]