• 瀏覽: 10,305
  • 回覆: 116
  • 追帖: 1
你咪用1000萬買層2手樓囉,第日政府定個指導價係500萬唔好喊囉。

內地己有600萬買,只比300萬賣啦

熱賣及精選
買入1000萬,政府定價只值100萬,強制收回歸政府,重新分配

努力幻想吧!
超級通漲黎緊,幾年後又可以睇下今日嘅決定是否正確!

引用:
原帖由 johnlam123888a 於 2021-10-16 05:40 PM 發表

其實香港一早已經有!

不學無術呀淡兄:

問下銀行千萬以上嘅樓可以按幾成先啦!
呀叻仔,你知唔知咩叫指導價呀?唔係銀行估價呀,係官方要你賣幾錢就幾錢呀!唔係市價呀,係官方覺得你用1000買,要你500萬賣呀

引用:
原帖由 驚青俊男1 於 2021-10-16 05:22 PM 發表

你咪用1000萬買層2手樓囉,第日政府定個指導價係500萬唔好喊囉。

指導價,咪等於香港銀行估價囉。之前大陸無估價所以亂咁升,東莞都要600萬人仔。

以為曱甴智商低....,人窮係有道理嘅

可能性太低

努力搵錢,其它嘢唔洗唸咁撚多

引用:
原帖由 驚青俊男1 於 2021-10-16 05:22 PM 發表

所以不要說中央言之不預,現時國內有辦你地睇,幾個月跌3至5成,深圳一個星期國慶假只有4宗2手成交,讓嗰班不聽中央樓住不炒的炒家回到解放前,無論跌幾多,記住準時還樓貸丫,一班只會羅住宅這種必須品炒賣的人,死不足惜,要你地負資產已經係天恩啦,俾著我一定告佢地一個擾亂物價的罪名。

對香港鐵拳來到的時候,你們班炒家絕對唔會有時間套現,到時成交好似深圳咁,你地想套現走資或移民,門都沒有,對付完地產霸權,再讓國內同胞來接爛攤子,要佢地現在來接貴貨俾你班炒家套現走資移民? 想都不要想丫,等跌5成,出埋指導價都未遲,打擊地產霸權係香港內政,不要說違反一國兩制

內地指標似是減一半

引用:
原帖由 johnlam123888a 於 2021-10-16 06:38 PM 發表

咁簡單既嘢我都吾識

吾死都無撚用

白撚痴過腦進水
唔好咁話自己啦,雖然係

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]