• 瀏覽: 10,496
  • 回覆: 116
+2
引用:
原帖由 驚青俊男1 於 2021-10-16 05:22 PM 發表
你咪用1000萬買層2手樓囉,第日政府定個指導價係500萬唔好喊囉。

內地己有600萬買,只比300萬賣啦
其實係你自己想500萬買太古城大三房咋哇。

啲AA自己有樓嗰啲搶住放盤先

引用:
原帖由 驚青俊男1 於 2021-10-16 05:22 PM 發表
你咪用1000萬買層2手樓囉,第日政府定個指導價係500萬唔好喊囉。

香港行資本主義, 一日有一國兩制, 一日都唔會有官方指導價, 除非香港人自己破壞一國兩制, 到時就唔係跌50%了

引用:
原帖由 frankiefung33 於 2021-10-18 12:21 AM 發表

通漲就加息,好多國家已經頂唔順要加息了!
之前講咗,港幣同美金掛鉤,問題係美國要賣債度日,點可以大幅加息?老美有28萬億外債!

減炭(用清潔能源),搬供應鍊去歐美,成本一定增加,而使通漲上升,未來可見,超級通漲極可能發生!

引用:
原帖由 驚青俊男1 於 2021-10-16 17:22 發表

到時枱底價仲L亂而家都仲睇到究竟升定跌有無泡沫

當真係見到有指導價, 估計應該係2048了.

引用:
原帖由 學到老 於 2021-10-16 06:21 PM 發表
以為曱甴智商低....,人窮係有道理嘅
C兄一語中的

東莞個例, 係個買家買之前, 唔識搵二手房最近平均成交價, 政府亦無呢類訊息發佈...........
條懵炳用咗雙倍價錢去買..............

買咗之後, 政府公佈番個指導價(=二手房最近平均成交價)..............咁佢層樓咪跌一半囉.........
仲有, 買賣雙方傾到咩價錢, 唔需要跟足指導價............

香港不嬲有二手房最近平均成交價呢類訊息, 亦有個別單位網上估價,..........根本唔再另外需要指導價......
買賣雙方傾到咩價錢, 從來唔需要跟足呢D 估價.............

睇來多咗出來d 錢就快來到香港

引用:
原帖由 appleblackapple 於 2021-10-19 03:05 PM 發表
睇來多咗出來d 錢就快來到香港
到香港就一定

附件

D0EB560C-21A9-4D3F-945A-760C30C7304A.jpeg(228.25 KB)

2021-10-19 08:07 PM

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]