• 瀏覽: 20,284
  • 回覆: 104
  • 追帖: 2
+2
引用:
原帖由 ngcaddy 於 2021-10-14 10:26 PM 發表

通脹可以殺死中國
中國cpi 1.x%,美國cpi 5.x%,唔知邊個死先?

引用:
原帖由 Mig29 於 2021-10-14 09:56 PM 發表
惡性通脹正在降臨!!!!!!!!!!世界垃垃亂
炒家炒高資源價格,工業生産成本高,實行減産,外國自然吾夠貨品。全球化攬炒。

引用:
原帖由 神殿老子 於 2021-10-15 07:54 AM 發表

其中鋼材因中俄加出口關稅,出口大減,國際鋼價就升。

引用:
原帖由 Retired2019 於 2021-10-14 11:55 PM 發表

有問題都唔會係美國問,其他國家未意識到哩個問題
點會唔知, 你真係以為全球只有美國有經濟呢科讀, 然後所有財長係體育系畢業咩

引用:
原帖由 DARKSILVER 於 2021-10-15 10:13 AM 發表

點會唔知, 你真係以為全球只有美國有經濟呢科讀, 然後所有財長係體育系畢業咩
佢哋知道都冇辨法,處理唔到。每十幾年被老尾收割一次,同扮唔知有咩分別??

港元要計劃同美元脫勾喇, 否則出年美國一爆就大X獲 

引用:
原帖由 ngcaddy 於 2021-10-14 22:26 發表

通脹可以殺死中國
如果要用中國同美國比,我覺得一個著得好食得好嘅美國一定畀通脹玩死,反而中國政府已經睇到通脹日來臨 已經係市場上下其手。

引用:
原帖由 神殿老子 於 2021-10-15 07:54 AM 發表

美元死先!美匯指數下跌目標63

今個月上26000有機

引用:
原帖由 bbq323 於 2021-10-15 04:52 AM 發表
銀紙印到前所未有的泛濫,世界超級通漲,未來兩三年一至三倍必發生,
到時一包米二,三百,食碟頭飯都一百起,地盤日薪五千先至有人做!
你話樓價會幾多起步?一千萬上車走唔甩啦
世界新秩序你未必估到的

紀人優天,通脹又如何!樓市都係日日爆升

引用:
原帖由 bbq323 於 2021-10-15 04:57 AM 發表

個d儲咗十幾廿年錢的,似為拿住幾球等樓價跌可以上車,過幾年幾球夠交稅咋!自己辛苦十幾廿年,美國佬一開印抄機就偷走晒,坐享其成,你就白做十幾年做傻仔
被偷走了的購買力

引用:

佢地唔會理
一味大叫反中有飯開

引用:
原帖由 rayhome99 於 2021-10-15 08:16 AM 發表

其中鋼材因中俄加出口關稅,出口大減,國際鋼價就升。
大陸係剩機減產能+減排炭+提價................

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]