• 瀏覽: 17,712
  • 回覆: 191
  • 追帖: 1
+7
引用:
原帖由 .🐻️. 於 2021-10-13 11:55 PM 發表
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/finance/20211013/bkn-20211013201221682-1013_00842_001.html

中國經濟第四季點算
叫小粉紅翻少d牆咪得囉,果頭話你漢奸,轉頭翻牆睇Av

引用:
原帖由 .🐻️. 於 2021-10-13 11:55 PM 發表
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/finance/20211013/bkn-20211013201221682-1013_00842_001.html

中國經濟第四季點算
- 中國限電停工停產美國大鑊了!

印咁多銀紙都買唔到野,
美國通貨膨脹……含得撚!

引用:
原帖由 dwong 於 2021-10-14 07:33 AM 發表
慶祝國慶,可以營造歌舞聲平氛圍;制裁澳洲,犧牲一點GDP事少,最重要能顯示中國財大氣粗,凸顯中共強大
贊成,希望能夠繼續!

引用:
原帖由 彩霞奔放的妹妹 於 2021-10-14 02:05 PM 發表

👍👍👍師兄高見,小弟佩服佩服🙋‍♂️
可以甘講啦,真正決心搞新能源的是中國和日本,因為大家都要輸入石油,歐洲就想玩炭排放稅,因為歐洲基本上已經發展完了,德國一早已經炭達峰,減碳好容易,比如加多點核能,或者再能源,炭排放就會減小。中國的經濟仍然發展,所以發電仍然發展緊,暫時好難減小炭使用,但是長遠來說,必須用核能,水能,再生能源取代化石能源。日本的策略是搞氫能源。

歐美玩環保,真正原因就是賺炭排放稅,同時遏制發展中國家,因為發展中國家要發展工業,都是高污染的工業,就像90年代的香港工業和大陸。有了炭排放稅,窮人想用高污染來賺錢致富這條路就被堵死。比如你搞煉鋼,這樣的高污染產業,給了炭排放稅之后,還可以賺什么。

中國為什么支持環保,就是要遏制印度,越南。

引用:
原帖由 韓風黃色神童 於 2021-10-14 02:09 PM 發表

香港部份供電來自大亞灣核電廠,唔知點解班黃狗又會奶共唔燒柴去用電
香港樹木是受保護的!黃狗手足只可以燒自己狗💩 .........🤭

引用:
原帖由 香港終歸變漁港 於 2021-10-14 01:18 PM 發表
美國大鑊D,聖誕冇貨賣
10月中囉喎,聖誕貨宜家至生產?

引用:
原帖由 韓風黃色神童 於 2021-10-14 02:09 PM 發表

香港部份供電來自大亞灣核電廠,唔知點解班黃狗又會奶共唔燒柴去用電
香港要搞環保,基本上要用天然氣發電和買大陸電,再生能源基本上很難做,太陽能和風能,沒有地,做不了。

政府想要限制產能,不然被美國割韭菜了

引用:
原帖由 hfceddie 於 2021-10-14 02:16 PM 發表

10月中囉喎,聖誕貨宜家至生產?
聖誕貨當然唔係而家至生產哪,推高美國通脹。

on9黃畜又造謠

放大假啦。唔好做啦。

大陸呢招夠高招,出曬聲話停電停產,即係冇野輸出畀美國,你歐盟同埋你老味話要環保嘛,氣候汙染嘛,美國內部通漲得咁犀利想唔死都幾難。😊😊

引用:
原帖由 前後抽插 於 2021-10-14 01:03 PM 發表
係唔係又行緊大棋局
大國勃起,最愛捉棋

引用:
原帖由 12345678 於 2021-10-14 02:23 PM 發表
大陸呢招夠高招,出曬聲話停電停產,即係冇野輸出畀美國,你歐盟同埋你老味話要環保嘛,氣候汙染嘛,美國內部通漲得咁犀利想唔死都幾難。😊😊
勁!又贏咗!

搬石頭砸自己腳正解

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]