• 瀏覽: 7,967
  • 回覆: 102
  • 追帖: 2
阿爺愛你 🤟

熱賣及精選
我覺得係做按揭嘅問題

引用:
原帖由 中色高潮 於 2021-10-13 10:45 PM 發表

阿爺愛你 🤟
緊係

引用:
原帖由 ben1999 於 2021-10-13 10:17 PM 發表

你又知?
https://www.bastillepost.com/hon ... 4636-美孚送契樓每呎一萬低市價8/

睇呢度

引用:
原帖由 阿爾拔 於 2021-10-13 10:54 PM 發表

https://www.bastillepost.com/hongkong/article/9404636-美孚送契樓每呎一萬低市價8/

睇呢度
係1993年送契比後人,今年係賣盤喎

引用:
原帖由 ben1999 於 2021-10-13 11:08 PM 發表

係1993年送契比後人,今年係賣盤喎
送契樓有可能上唔到會,又無到嗰層,平過市價好正常。

引用:
原帖由 ben1999 於 2021-10-13 08:07 PM 發表

報有佢報啦,我只想講事實比大家知,多謝提點
頂層無𨋢到

引用:
原帖由 阿爾拔 於 2021-10-13 11:10 PM 發表

送契樓有可能上唔到會,又無到嗰層,平過市價好正常。
10年內就話上會有問題,1993到宜家都差唔多30年啦,上會係冇問題

引用:
原帖由 千億散戶 於 2021-10-13 08:18 PM 發表

業主急賣,開價1億
劈價9000萬,以1000萬市價成交

咁先吸引到讀者
正確

引用:
原帖由 ben1999 於 2021-10-13 11:15 PM 發表

10年內就話上會有問題,1993到宜家都差唔多30年啦,上會係冇問題
一樣有問題

40年前美孚係豪宅

引用:
原帖由 ben1999 於 13-10-2021 19:50 發表

業主急賣!美孚新邨大手劈132萬 美聯吳志輝表示,荔枝角美孚新邨10月暫錄約5宗成交,平均呎價約13,759元,屋苑3期百老匯街58號極高層單位,實用面積約791方呎,三房間隔。

今時今日仲信唔信買樓必賺既理論。
一單接一單大減價,淡友睇路。

利申:有層自主樓。
咁你重唔快啲賣,遲啲買返?不過小心賣自住睇錯市!

引用:
原帖由 ben1999 於 2021-10-13 11:15 PM 發表

你忽略咗美孚已經四十幾五十年呢個因素,樓齡高會影響最長還款期,還款期短咗即係每個月供款多咗,亦代表壓測門檻提高咗。加上送契樓呢個問題,基於商業考慮,大行未必會做,細行就算肯做都唔會畀到靚rate你。畀著你係買家會唔會出正常市價先?

引用:
原帖由 ben1999 於 2021-10-13 07:50 PM 發表

業主急賣!美孚新邨大手劈132萬 美聯吳志輝表示,荔枝角美孚新邨10月暫錄約5宗成交,平均呎價約13,759元,屋苑3期百老匯街58號極高層單位,實用面積約791方呎,三房間隔。

今時今日仲信唔信買樓必賺既理論。
一單接一單大減價,淡友睇路。

利申:有層自主樓。
哇乜事劈132萬

引用:
原帖由 中色高潮 於 2021-10-13 23:47 發表

40年前美孚係豪宅
那時我就住美孚第三期,對出仲未填海,荔園還在

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]