• 瀏覽: 34,973
  • 回覆: 228
我住個度因為冇hsbc,焗住幫老人家搞網上理財,搞咗好多次填過好多次表格先成功,要設定四個密碼都唔緊要,到真係用的時候,問第二個密碼第三個數目字同埋第四個字係乜,錯咗打電話上call center問reaet程序,電話錄音規定要戶口number,成功輸入有人接聽,我問佢程序係點之後收線,hsbc打俾我屋企人話我冒認我屋企人查詢銀行帳戶資料喎,叫我屋企人唔好授權,如果你電話錄音唔需要入戶口號碼未唔會發生咁嘅事囉
另外一單就係更新app,用唔到指紋要重新入密碼,再下一次先能用指紋

熱賣及精選
垃圾?如果有人偷你資料求奇可以set密碼之後偷哂你D$你就吾係咁講,密碼自己打錯仲好意思嘈

攞存款記錄先好笑,兩張紙$500蚊,好過去搶🤣🤣🤣

手機銀行其實設計得好差,唔覺得有什麼大作用,除了查銀行結余,其他大部份都要返去銀行排隊做!

引用:
原帖由 1223456 於 2021-10-12 11:46 PM 發表

垃圾?如果有人偷你資料求奇可以set密碼之後偷哂你D$你就吾係咁講,密碼自己打錯仲好意思嘈
如果我要求咁樣做職員就盡忠職守值得一讚,但係我完全冇要求,而且電話錄音一定要入戶口號碼,唔入唔畀問,而且佢唔係問我嗰四個密碼其中一個,佢問我邊個係第二個密碼,第二個密碼裏面其中嗰幾個字

引用:
原帖由 1223456 於 2021-10-12 11:46 PM 發表

而且佢本身有冇密碼機,我朋友幾個月前問匯豐攞就攞到,但係唔知點解我哋唔肯畀

引用:
原帖由 bbq323 於 2021-10-13 12:05 AM 發表

手機銀行其實設計得好差,唔覺得有什麼大作用,除了查銀行結余,其他大部份都要返去銀行排隊做!
可能要用返電腦

咁你幫佢轉曬錢去另一間銀行囉,咁不滿就用腳投票,在這裡講沒有用

引用:
原帖由 frankiefung33 於 2021-10-13 12:00 AM 發表

攞存款記錄先好笑,兩張紙$500蚊,好過去搶🤣🤣🤣
仲要幾個工作天先印到出嚟

個app 真係玩死人 堅玩殘自己

老人家就用中銀啦,你有1百幾十萬就有專人幫你。匯豐唔係俾老人家用

Hsbc 用face ID 好易用又快,指咩紋

引用:
原帖由 al511 於 2021-10-12 11:38 PM 發表

我住個度因為冇hsbc,焗住幫老人家搞網上理財,搞咗好多次填過好多次表格先成功,要設定四個密碼都唔緊要,到真係用的時候,問第二個密碼第三個數目字同埋第四個字係乜,錯咗打電話上call center問reaet程序,電話錄音規定要戶口number,成功輸入有人接聽,我問佢程序係點之後收線,hsbc打俾我屋企人話我冒認我屋企人查詢銀行帳戶資料喎,叫我屋企人唔好授權,如果你電話錄音唔需要入戶口號碼未唔會 ...
聽你咁講,HSBC嘅保安做得唔錯喎,係用戶之福

引用:
原帖由 al511 於 2021-10-13 12:12 AM 發表

而且佢本身有冇密碼機,我朋友幾個月前問匯豐攞就攞到,但係唔知點解我哋唔肯畀
係咪講緊N年前的古物流動保安編碼? 依家用手機App Login 㗎

其實邊個先係垃圾,自己思考下

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]