• 瀏覽: 19,713
  • 回覆: 86
  • 追帖: 2
澄碧村😂

熱賣及精選
引用:
原帖由 不含色素 於 2021-10-12 04:32 PM 發表

香港邊區唔會受打風落雨影響既意思係冇咁大影響,唔係完全冇影響,好似落雨啲街冇咁易水浸之類
感覺上香港地方細細所以導致好多區都好易受到打風落雨影響,好似追風睇海景點杏花村咁樣,每逢打風好多記者都會去個到睇下,同埋10次有6次都會水浸
村屋地區就基本上次次打完風都一定有啲野會爛會壞…

我個人就覺得康城好似就最少影響,附近都冇乜其他設施好似自成一角咁樣
同埋又係新發展地區,咩都係新條街就應該 ...
有冇常色.堆填區吸飽水好2液化

引用:
原帖由 不含色素 於 2021-10-12 04:32 PM 發表

香港邊區唔會受打風落雨影響既意思係冇咁大影響,唔係完全冇影響,好似落雨啲街冇咁易水浸之類
感覺上香港地方細細所以導致好多區都好易受到打風落雨影響,好似追風睇海景點杏花村咁樣,每逢打風好多記者都會去個到睇下,同埋10次有6次都會水浸

我個人就覺得康城好似就最少影響,附近都冇乜其他設施好似自成一角咁樣
一定係黃大仙天馬苑
有大仙

荃灣區算唔錯 天空之城全程有蓋 交通仲有服務👍

引用:
原帖由 edwwin 於 2021-10-12 05:23 PM 發表

日出康城爆玻璃巨響如塌樓 戶主:人肉擋門8小時

https://topick.hket.com/article/2162485/【颱風山竹】日出康城爆玻璃巨響如塌樓 戶主:人肉擋門8小時
哇好野喎,為咗賺果$0.5,連2018年嘅「新」聞都攞出嚟覆喎,勁。

留起屋企冇影響,出街危險

引用:

天壇大佛

北部一定最大穫

引用:
原帖由 飛劍龍 於 2021-10-12 04:51 PM 發表

水向下流, 住山頂唔驚水浸................
邊個話?
https://www.youtube.com/watch?v=I_KnegJ_YGI

荃灣,有天橋網保護

引用:
原帖由 不含色素 於 12-10-2021 16:32 發表

旺角,完全屏蔽!

香園圍呀蓮麻坑果D冇事反而

引用:
原帖由 紅爆沙貝勒皇子 於 2021-10-12 09:11 PM 發表

地底行人隧道,搭個帳篷絕對唔會吹走
水向下流

引用:

康城先危險

打風每一區都會受影響,主要睇風向。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]