• 瀏覽: 19,712
  • 回覆: 86
  • 追帖: 2
獅子山隧道

熱賣及精選
引用:
原帖由 中秋可愛的魚蛋 於 2021-10-12 07:44 PM 發表

是否屋埸村?北港路入去在深山裏面
唔係, 就在公路旁邊嘅公共停車場再入, 而且村最高間屋嘅屋頂都比外面路面低, 而成條村最低嘅地方又比旁邊嘅小溪高好多。

荃灣

引用:
原帖由 不含色素 於 2021-10-12 04:32 PM 發表

香港邊區唔會受打風落雨影響既意思係冇咁大影響,唔係完全冇影響,好似落雨啲街冇咁易水浸之類
感覺上香港地方細細所以導致好多區都好易受到打風落雨影響,好似追風睇海景點杏花村咁樣,每逢打風好多記者都會去個到睇下,同埋10次有6次都會水浸
村屋地區就基本上次次打完風都一定有啲野會爛會壞…

我個人就覺得康城好似就最少影響,附近都冇乜其他設施好似自成一角咁樣
同埋又係新發展地區,咩都係新條街就應該 ...
和合石

引用:
原帖由 不含色素 於 2021-10-12 04:32 PM 發表

香港邊區唔會受打風落雨影響既意思係冇咁大影響,唔係完全冇影響,好似落雨啲街冇咁易水浸之類
感覺上香港地方細細所以導致好多區都好易受到打風落雨影響,好似追風睇海景點杏花村咁樣,每逢打風好多記者都會去個到睇下,同埋10次有6次都會水浸

我個人就覺得康城好似就最少影響,附近都冇乜其他設施好似自成一角咁樣
青衣

引用:
原帖由 estateman 於 2021-10-12 06:03 PM 發表

和合石
雕  糸人住㗎咩  你住個度

梗係半山

地底行人隧道,搭個帳篷絕對唔會吹走

引用:
原帖由 飛劍龍 於 2021-10-12 04:51 PM 發表

水向下流, 住山頂唔驚水浸................
又或者斜路無咁易水浸,但或者會跣或有好矮嘅洪流

奇怪思想

尖沙咀

引用:
原帖由 dhj 於 2021-10-12 09:30 PM 發表

又或者斜路無咁易水浸,但或者會跣或有好矮嘅洪流
監房亦有可能最唔受打風落雨影響...............

深水埗影響真係無乜

引用:

我屋企附近都唔會好大影響!

荃灣,有天橋網,完全唔會揼濕

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]