• 瀏覽: 17,447
  • 回覆: 176
  • 追帖: 4
香港審計制度大崩潰。無數大陸股騙局,香港會計師審計全部沒問題。
恒大商業票據兌換唔到,應付帳款沒錢俾。恒大汽車項目帳戶沒錢,通通被香港會計師無視,連保留意見都沒。

香港會計師操守去邊?恒大港元債券,美元債券的投資者係根據香港會計師的審計報告定投資風險。原來係做假,香港金融地位已動搖。

熱賣及精選
港完

引用:
原帖由 深藍001 於 2021-10-12 09:23 AM 發表

香港審計制度大崩潰。無數大陸股騙局,香港會計師審計全部沒問題。
恒大商業票據兌換唔到,應付帳款沒錢俾。恒大汽車項目帳戶沒錢,通通被香港會計師無視,連保留意見都沒。

香港會計師操守去邊?恒大港元債券,美元債券的投資者係根據香港會計師的審計報告定投資風險。原來係做假,香港金融地位已動搖。
都唔知個牌點考番黎嘅。

引用:
原帖由 19天下 於 2021-10-12 09:45 AM 發表

都唔知個牌點考番黎嘅。
恒大俾生意,為咗筆生意,放棄專業操守。
證監同樣被收買,當睇唔到。

香港D股市有幾多隻買得落

如果真係要喳得咁正, D大陸股有一半唔上得市
到時D會計師樓, 律師行, 港交所, 證姦都要食屎

過幾年深圳會吞併香港,到時香港可以完成其任務了
沒有沒落不沒落

不嬲搞ipo都係做數架啦. 下下揸到咁正 大把股唔洗上市

引用:
原帖由 前後抽插 於 2021-10-12 10:30 AM 發表

如果真係要喳得咁正, D大陸股有一半唔上得市
到時D會計師樓, 律師行, 港交所, 證姦都要食屎
咁講唔成立。
監管嚴密,保證上市公司係優質企業,外國投資者,連大陸投資者,本港投資者才願意買賣港股,生意長做長有。
呃呃騙騙,不但外國另找亞洲區其他股票投資,連大陸,香港投資者都不會投資港股,跑晒去買外國股票。

引用:
原帖由 深藍001 於 2021-10-12 09:23 AM 發表

回歸後幾多大陸公司破產除牌…………

會計佬
都系一盤生意啫

引用:
原帖由 深藍001 於 2021-10-12 10:44 AM 發表

咁講唔成立。
監管嚴密,保證上市公司係優質企業,外國投資者,連大陸投資者,本港投資者才願意買賣港股,生意長做長有。
呃呃騙騙,不但外國另找亞洲區其他股票投資,連大陸,香港投資者都不會投資港股,跑晒去買外國股票。
家下你見有外國企業來香港上咩
全部都係大陸老千股……

炒得股票,個個都預咗大上大落,唔係邊有咁多人玩

本身制度就是奇怪..........個fee 100%是個客比, 個數又是同客傾

水清則無魚,記唔記得邊個講?

主題標籤 #恒大 #投資
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]