• 瀏覽: 3,946
  • 回覆: 32
早講過,大陸樓最多值幾十萬,仲要是市區,銀行肯借,有人租
山卡啦渡假屋真係唔好買
説白點,市民收入幾千樓價就去到這裡
香港市民收入幾萬,才能支持幾百萬樓
這是市場價值

熱賣及精選
引用:
原帖由 bbq323 於 2021-10-12 04:00 AM 發表

山卡啦渡假屋真係唔好買
這是市場價值
仲要講城市同地點,中國未來樓市既大方向係,一線城市越來越貴,二三線越來越平。所以睇邊個城市成為一線,就靠個人眼光了。

引用:
原帖由 bbq323 於 2021-10-12 04:00 AM 發表

山卡啦渡假屋真係唔好買
這是市場價值
摺多D紙飛機打啦,打一世

引用:
原帖由 狂兵 於 2021-10-12 12:49 PM 發表

小心小心,要了解咩原因銀行吾做按揭,因為政策定發展商中咗紅線

我有個想法,有冇啲10幾萬公寓,市區40-50平複式包精裝修有來去水廚房,呢個時候我反而對呢啲盤有興趣,畢竟4、50我都嫌多,人棄我取!

引用:
原帖由 kkhello 於 2021-10-12 07:01 PM 發表

我有個想法,有冇啲10幾萬,市區40-50平複式包精裝修有來去水廚房,呢個時候我反而對呢啲盤有興趣,畢竟4、50我都嫌多,人棄我取!
1蚊都係錢, 我會計回報同潛在升個可能既

50萬我買risk free 國家債

單位租唔出賣唔出, 攞維修費物業費.....費
手尾長, 計到數我咪去囉

計唔掂bye

引用:
原帖由 真灰大樹 於 2021-10-12 07:24 PM 發表

1蚊都係錢, 我會計回報同潛在升個可能既

50萬我買risk free 國家債

單位租唔出賣唔出, 攞維修費物業費.....費
手尾長, 計到數我咪去囉

計唔掂bye
我個數計自住公寓,因為一般都係好靚,十幾就算二十萬,住二十年都值。投資投機呢一刻就免喇。

重有,大陸大環境要為恆大撇帳,芯片發展要投入大量資金發展,另外幾萬億小不了。印鈔吾小得(通漲?),原材料價格急升,老味又縮表,外滙流失 (通宿?),政情難料,大家吾好隨便做決定!

引用:
原帖由 kkhello 於 2021-10-12 07:33 PM 發表

我個數計自住公寓,因為一般都係好靚,十幾就算二十萬,住二十年都值。投資投機呢一刻就免喇。
揾多d 資料先買! 太多人拍過片,包括網紅同生意佬

講條女先, 有人半夜,係咁試密碼,搏入屋, 有人半夜開party勁嘈
半夜都好多人出入, 因為商用, 同實Q 講,黎開會,啊豬啊狗都可以入

人流太雜, 生意佬話, 老婆仔女一黎, 要搬,當餘都唔怕

水電費出名貴過人, 冇得落戶,冇學位, 先天傷殘問題太多

引用:
原帖由 真灰大樹 於 2021-10-12 11:13 PM 發表

揾多d 資料先買! 太多人拍過片,包括網紅同生意佬

講條女先, 有人半夜,係咁試密碼,搏入屋, 有人半夜開party勁嘈
半夜都好多人出入, 因為商用, 同實Q 講,黎開會,啊豬啊狗都可以入

人流太雜, 生意佬話, 老婆仔女一黎, 要搬,當餘都唔怕

水電費出名貴過人, 冇得落戶,冇學位, 先天傷殘問題太多
收到哂,個價已 price-in 咗,點都好過兩三M買三四線城市cbd

引用:
原帖由 BBQ3336333 於 2021-10-12 10:56 AM 發表

仲要講城市同地點,中國未來樓市既大方向係,一線城市越來越貴,二三線越來越平。所以睇邊個城市成為一線,就靠個人眼光了。
一線太貴,地產商才發展二三線

你估恆大蠢嘅咩!是全面跌

一線少人負擔得起

引用:
原帖由 BBQ3336333 於 2021-10-12 10:56 AM 發表

你肯定?什麼理據?

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]