• 瀏覽: 69,037
  • 回覆: 360
  • 追帖: 13
當時炒深中通道買咗,最近話無咗一半起碼又賣不出,系唔係咁呀?

熱賣及精選
因為東莞/惠州地鐵將來會連接深圳線

中山供應太多了

引用:
原帖由 chwowaw21 於 2021-10-11 07:02 AM 發表

因為東莞/惠州地鐵將來會連接深圳線

中山供應太多了
之前高價買咗就幾慘⋯⋯好彩無買

引用:
原帖由 bestwin61 於 2021-10-11 06:58 AM 發表

當時炒深中通道買咗,最近話無咗一半起碼又賣不出,系唔係咁呀?
唔同北上廣深,中山珠海惠州等市,當地人本來就不缺住房,樓價暴升完全由地方政府,發展商同外地人(包括大量炒房客)帶動。而家全中國房住不炒,無人願意接貨,賣唔出就梗架啦。

無左幾多我就唔敢講,終歸要你朋友賣得出先知無左幾多,若連租都無人租,即係連住的需求都無,咁就真係Total lost。

馬安島現在仲係爛地無人住,因為深中通道炒到飛天,而家咁情況隨時乜都冇,建議封好門窗,三五年俾海風水氣吹入屋好快殘,到時有機會甩手又要俾錢再執。

引用:
原帖由 華爾街之狼 於 2021-10-11 07:33 AM 發表

唔同北上廣深,中山珠海惠州等市,當地人本來就不缺住房,樓價暴升完全由地方政府,發展商同外地人(包括大量炒房客)帶動。而家全中國房住不炒,無人願意接貨,賣唔出就梗架啦。

無左幾多我就唔敢講,終歸要你朋友賣得出先知無左幾多,若連租都無人租,即係連住的需求都無,咁就真係Total lost。

馬安島現在仲係爛地無人住,因為深中通道炒到飛天,而家咁情況隨時乜都冇,建議封好門窗,三五年俾海風水氣吹入屋 ...
講得有point, 朋友無乜講也無再問。相信都系咁。

買黎自住,炒就算罷啦

引用:
原帖由 天天真獅子 於 2021-10-11 08:50 AM 發表

買黎自住,炒就算罷啦
佢好似系炒

引用:
原帖由 bestwin61 於 2021-10-11 09:05 AM 發表

佢好似系炒
三四線城市一手交易為主導,炒就算啦

十個買中山九個虧

引用:
原帖由 bestwin61 於 2021-10-11 06:58 AM 發表

而家大陸樓仲炒毛咩,大把大陸佬坐哂艇

買了邊度先?買市區,唔見有跌喔,我買了南區市中心,仲有小小升,又有租客
買了山卡啦就算吧啦!有無樓收都成問題

引用:

係唔係睇左乜乜博士推介?

大灣區珠海東莞房價最堅挺,深圳廣州都跌價了

引用:
原帖由 bbq323 於 2021-10-11 11:43 AM 發表

買了邊度先?買市區,唔見有跌喔,我買了南區市中心,仲有小小升,又有租客
買了山卡啦就算吧啦!有無樓收都成問題
南區又市中心?

其實如果你有睇抖音就知道,之前抖音流傳中山和惠州的樓賣唔過。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]