• 瀏覽: 22,249
  • 回覆: 244
  • 追帖: 1
記住,得一層樓,就係你養層樓!有幾層樓,就係樓養你!

記住,得一層樓,只有花錢,直至供完!有幾層樓,就是賺錢

熱賣及精選
引用:
原帖由 脫褲製朋 於 2021-10-10 08:09 AM 發表

政策變喇,還在想收租過活這套玩意?

引用:
原帖由 脫褲製朋 於 2021-10-10 08:09 AM 發表

我有5層
可以話你聽,呢啲都係有限錢
就算每層收幾萬蚊租,當你俾埋利息,aa, 每幾年又正呢樣個樣,真係袋落袋10萬都冇
睇你要咩生活. 8-9萬對某啲人好多. 對有能力買咁多層樓的人例如我,可以做得啲咩?

非常同意,但有能力買幾層樓就無須靠樓養你,好矛盾。除非靠父幹o

一層豪宅 贏你3 層幾百尺 ,冇意思

引用:
原帖由 小草既朋友 於 2021-10-10 08:32 AM 發表

我有5層
就算每層收幾萬蚊租,當你俾埋利息,aa, 每幾年又正呢樣個樣,真係袋落袋10萬都冇
睇你要咩生活. 8-9萬對某啲人好多. 對有能力買咁多層樓的人例如我,可以做得啲咩?
對無樓嘅人來説1層已經好多
有幾層嘅人又會覺得無乜特別

其實最好都要有流動性
如果你有一個千萬組合就好好啦

引用:

白痴。
講廢話。月薪十萬比月薪兩萬好,實沒錯。

咁你咪賣左層自住
買幾間劏廠

引用:
原帖由 黃昏進擊的香腸 於 2021-10-10 08:55 AM 發表

對無樓嘅人來説1層已經好多
有幾層嘅人又會覺得無乜特別

其實最好都要有流動性
如果你有一個千萬組合就好好啦
李+Ⅹ,六叔也說,得一間屋叫做豪宅,我住那些叫窩居?,它日又係瞓四塊半。

引用:
原帖由 小草既朋友 於 2021-10-10 08:32 AM 發表

我有5層
邊個會靠收租搵食
梗係資產升值架啦
幾年就升一個開
1000萬買入
2000萬賣出
諗起都和味

引用:
原帖由 深藍001 於 2021-10-10 08:56 AM 發表

白痴。
諷刺的是,領綜援比月人20000嘅好

好過無囉

咁淡淡交公屋租味贏九哂

引用:
原帖由 深藍001 於 2021-10-10 08:56 AM 發表

白痴。
答得好

無錯。呢區好多得層鳩按自住嘅硬膠。仲有成廿年先供完層自住樓都喺度學人唱好,幾L on9

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]