• 瀏覽: 1,123
  • 回覆: 19
  • 追帖: 1
子公司執粒米唔洗比囉!

熱賣及精選
恆大欠債還錢!

星島

屯門「恆大·珺瓏灣」昨遭美聯物業和香港置業入稟高等法院,指在出售368個單位後,發展商「福彩發展有限公司」至今共拖欠近3840萬元佣金,透過律師去信追討但不果。美聯物業入稟追討逾3400萬的佣金,香港置業則追討約404萬佣金,以及有關利息及訟費。兩案原告分別為Hong Kong Property Services (Agency) Limited(下稱:香港置業)及Midland Realty International Limited (下稱:美聯物業),被告均為Fortune Choice Development Limited(福彩發展有限公司)。
入稟狀指,香港置業及美聯物業同於2019年10月4日,與恒大物業代理(香港)有限公司簽訂協議,指明被告須向原告支付佣金,金額則視乎單位的面積、售價、期數(1期或2期)、簽訂臨時買賣合約之日期,以及單位竣工日而定。美聯物業售出126個單位及簽訂211份臨時買賣合約,應獲3975萬元佣金,但被告僅支付了約540萬元,至今拖欠近3435萬元。香港置業售出15幢物業,以及簽訂16份臨時買賣合約,應獲464萬元佣金,惟被告僅支付約60萬元,至今拖欠近404萬元。
法庭記者:陳曉欣

邊有錢還。。9萬幾條移數。條條十億。幾十億計

知唔知棍龍灣話回幾多%

引用:
原帖由 連續狂野的蛇 於 2021-10-9 07:42 PM 發表

知唔知棍龍灣話回幾多%
通常好似有1.5%

引用:
原帖由 kokoko 於 2021-10-9 08:08 PM 發表

通常好似有1.5%
呢個唔係喎 講明高回佣 代繳印花稅 唔知有無買家瀨嘢 失晒預算

引用:
原帖由 連續狂野的蛇 於 2021-10-9 08:17 PM 發表

呢個唔係喎 講明高回佣 代繳印花稅 唔知有無買家瀨嘢 失晒預算
收唔返,越高越大鑊

緊係買shk 啦

引用:
原帖由 贏錢平常事... 於 2021-10-9 07:39 PM 發表

邊有錢還。。9萬幾條移數。條條十億。幾十億計
中原大把錢,出得起錢請殺手

引用:
原帖由 連續狂野的蛇 於 2021-10-9 08:17 PM 發表

大把用左恒仔"包按"plan, 冇la. 買中州係未22年尾先入伙?買家要好勇。

引用:
原帖由 超級股馬亨通 於 2021-10-9 09:46 AM 發表

星島

屯門「恆大·珺瓏灣」昨遭美聯物業和香港置業入稟高等法院,指在出售368個單位後,發展商「福彩發展有限公司」至今共拖欠近3840萬元佣金,透過律師去信追討但不果。美聯物業入稟追討逾3400萬的佣金,香港置業則追討約404萬佣金,以及有關利息及訟費。兩案原告分別為Hong Kong Property Services (Agency) Limited(下稱:香港置業)及Midland Re ...
全部都係空殼子公司,報銷了!

咁小錢排隊都未排到你啦

追唔到呢?

引用:
原帖由 負資產BBQ1 於 2021-10-14 10:06 AM 發表

追唔到呢?
恆大欠落咁多街數,排隊都未輪到中原啦,aa 咪當做義工羅,中洲嗰盤都可能一樣,一次過推5百幾個單位,一係就唔睇好後市,一係就好等錢洗

主題標籤 #恒大
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]