• 瀏覽: 33,770
  • 回覆: 377
  • 追帖: 3
引用:
原帖由 200888 於 2021-10-7 01:08 PM 發表

曾特首時期建屋量,每年22000個
梁特首時期建屋量,每年18000個
林特首時期建屋量,每年12000個
班港豬沒有研究數目, 只聽到領導講, 就當了做, 當了樓價已插.

熱賣及精選
引用:
原帖由 即刻珍貴的馬 於 2021-10-7 01:10 PM 發表

見佢個 喊喊公仔就登佢心痛😭😭
呢個問題係代人問,唔好咁天真啦,搵2萬樓價跌5成都供唔到樓啦。又係傻仔一名

引用:
原帖由 cwbguy 於 2021-10-7 12:57 PM 發表

之前吹『明日大愚』,話要搞十年,結果五年後的今日無疾而終
依家吹『Bubble都會區』,更話要搞二十年
Ok..... 我等,同你鬥長命
吹左咁耐,有一次中就得

引用:
原帖由 philipwan 於 2021-10-7 01:29 PM 發表

中covid?
咁毒既人係生唔到仔

2047大西北已到山頂價

1,2,3,4,點,有排都未實現到啦,慢慢推出黎既時間,已經被消化哂啦
5點 強拍得黎,又要拆又要起,唔洗時間,一搞就搞幾年
6點 加地積比,只係減少龍床盤同埋殭屍露台等奇則既出現
7點 加息?咁美國佬咪玩埋自己??
8點 依個形勢都係講利益架姐,加上而家美國政府個取態,影響不大
9點 阿爺要搞內房先,有排都未玩完,幾時到香港?

總結:香港人有實力買樓既人好多,不論什麼用途,要買既都係會買

AA冇生意太多時間係香討做打手😆😆😆

引用:
原帖由 philipwan 於 2021-10-7 01:23 PM 發表

成份野都冇講過「7成」民呢個字?你信報紙佬?
而家係8成,政府話會研究降低強拍門檻,你認為8成再跌係幾多成呢?

窮人出po

大陸咁多地,都可以升到咁  香港地少人多,除200萬+1移居晒英國啦

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]