• 瀏覽: 10,699
  • 回覆: 33
  • 追帖: 1
頭先返屋企喺樓下等 車立,見到同層有個大媽喺到同管理員對話
大媽:聽日派消費券喎
管理員:係呀,終於有錢洗
大媽:我聽日用消費券交管理費得唔得呀
管理員:我地只收現金或且支票喎
大媽:車!你裝返部機咪得囉!好多地方都有八達通、二維碼用啦!
管理員:我哋冇呢D野喎
大媽:都叫你裝返部囉!
管理員:.......

之後冇聽到,因為車立到咗,大致上對話係咁,果然大媽係呢個世界上最奇怪既生物

熱賣及精選
大媽第一次交管理費?

單支大廈+小型管理公司?
大型嘅,用pps交就得

引用:
原帖由 s336990 於 2021-10-3 12:47 AM 發表

單支大廈+小型管理公司?
大型嘅,用pps交就得
有些可嘟二維碼交,方便快捷

佢想一次性交管理費

引用:
原帖由 Pisceslady 於 2021-9-30 05:08 PM 發表

大媽:車!你裝返部機咪得囉!好多地方都有八達通、二維碼用啦!

之後冇聽到,因為車立到咗,大致上對話係咁,果然大媽係呢個世界上最奇 ...
香港應該大力支持電子支付啦,所以大媽嘅概念係非常啱嘅。

我用嚟交電話費上網費都得啦

唔賺你貴樓價都要加你管理費

引用:
原帖由 Pisceslady 於 2021-9-30 05:08 PM 發表

之後冇聽到,因為車立到咗,大致上對話係咁,果然大媽係呢個世界上最奇 ...
香港土生土長的大媽

有嗰鳳姐都問我點樣整個八達通機

可以!但你的垃圾樓不能!

引用:

上兩個月,在支付寶內交管理費時因為開了消費券,所以已經自動用了消費券來交管理費。

又真係無想過呢個問題喎。

引用:
原帖由 Pisceslady 於 2021-9-30 17:08 發表

你平日食屎疴飯嫁,平日食飯都可以用消費券,點解必須要用在交管理費上呢?

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]