• 瀏覽: 487
  • 回覆: 11
唔怪之得, 早前揪四大地產商去照肺、打針啦~

https://www.hk01.com/article/681 ... utm_medium=referral

熱賣及精選
日日話CCL會破頂
當韓爺、夏爺講話無料到
先出口術...

差估署樓價指數跌!
CCL無野玩啦

【樓價指數】差估署樓價指數8月報397.1點 較上月跌0.15%
https://ps.hket.com/article/3068 ... 較上月跌0.15%?mtc=60037

引用:
原帖由 kokoko 於 2021-9-28 10:13 AM 發表

日日話CCL會破頂
當韓爺、夏爺講話無料到
先出口術...
最仆街地建會, 死口否認被照肺, 唔服中央指令!!

16個美孚,每個住12萬人,
即192萬人,再加荃葵青84萬人,及黃埔2.0項目
總數住約286萬人

引用:
原帖由 擒高擒低靠腰力2 於 2021-9-28 10:32 AM 發表

16個美孚,每個住12萬人,
即192萬人,再加荃葵青84萬人,及黃埔2.0項目
總數住約286萬人
最可行係搬遷貨櫃碼頭去大嶼, 釋放大幅臨海地建屋邨~

引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2021-9-28 10:30 AM 發表

最仆街地建會, 死口否認被照肺, 唔服中央指令!!
信息係: 游戲規則已改,反對壟斷
阿爺的意思係: 你地看著辦!

CCL前幾日準備破頂,差估署指數就淋一盤冷水
邊個係揸fit人,就不言而喻啦

葵涌碼頭土地受長期污染。
就像當年日本東京搬遷築地魚市場一樣。 土地需要做很多工程補救先。

引用:
原帖由 kokoko 於 2021/9/28 10:36 發表

信息係: 游戲規則已改,反對壟斷
阿爺的意思係: 你地看著辦!

CCL前幾日準備破頂,差估署指數就淋一盤冷水
邊個係揸fit人,就不言而喻啦
指數一向是慢了3星期的。 只是反映過去。

當然, 市場仍然沒有一個指數系統的計算方法能夠更加貼市。

引用:
原帖由 esprithk 於 2021-9-28 10:57 AM 發表

指數一向是慢了3星期的。 只是反映過去。

當然, 市場仍然沒有一個指數系統的計算方法能夠更加貼市。
CCL有人為操控!!

引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2021-9-28 11:03 AM 發表

CCL有人為操控!!
心照不宣  

今次aa點折呢

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]