• 瀏覽: 2,156
  • 回覆: 31
AASTOCK:立陶宛警告中國手機有安全漏洞 德國查華為小米(01810.HK)等手機
德國傳媒報道,繼立陶宛警告包括小米集團(01810.HK) 在內的數款中國手機存在「安全漏洞和內置審查功能」後,德國聯邦信息安全辦公室(BSI)證實,已針對有關小米等中國手機存在安全漏洞的指控,啟動相關調查,涉及的手機型號包括華為的P40 5G機型、小米的Mi 10T 5G機型和一加的OnePlus 8T 5G機型。

BSI發言人稱,在政府機構的公務手機採購清單上,沒有任何一個來自中國的品牌。但是不能排除公務員利用私人購買的小米手機處理公務的可能。

相關內容《大行報告》大摩:8月內地智能手機付運按年跌一成 料未來數月難復甦
小米發言人表示,公司從來沒有,也不會限制或阻止智能手機用戶的任何個人行為,如搜索、通話、網絡瀏覽或使用第三方通信軟件。公司充分尊重和保護所有用戶的合法權利,小米手機符合

#5g
熱賣及精選
GG

引用:
原帖由 前後抽插 於 2021-9-27 11:02 AM 發表

GG
你老友D手機得個平字

引用:
原帖由 前後抽插 於 2021-9-27 11:02 AM 發表

GG
真金不怕紅爐火

引用:
原帖由 lttsang888 於 2021-9-27 11:12 AM 發表

真金不怕紅爐火
我偶像雷軍大鑊了

引用:

GG
俾你燈死左

引用:
原帖由 買大陸股等跳樓 於 2021-9-27 11:09 AM 發表

你老友D手機得個平字
岩晒你d cheap人

引用:
原帖由 前後抽插 於 2021-9-27 11:17 AM 發表

岩晒你d cheap人
你股票輸哂錢,被迫都票買小米手機

終於打到來但估唔到係德狗

妖米

德國大選完, 美狗上台

德國狗好多生意咩?玩嘢啫。

引用:
原帖由 lttsang888 於 2021-9-27 11:12 AM 發表

真金不怕紅爐火
本身覺得小米吾錯,之前都有買小米股票。
今次係查安全漏洞喎,小米出晒名安全漏洞勁多啦!應該中緊喎。 呢期可以避一下,不過跌穿$20,可能是入貨好機會就真。

引用:
原帖由 keyman98 於 2021-9-27 11:40 AM 發表

本身覺得小米吾錯,之前都有買小米股票。
今次係查安全漏洞喎,小米出晒名安全漏洞勁多啦!應該中緊喎。 呢期可以避一下,不過跌穿$20,可能是入貨好機會就真。
問題唔小米本身, 係慢玩周返左黎...華為返生成為小米最大既惡夢....雖然唔知華為會唔會返生

但有華為就一定無小米

引用:
原帖由 持燈聖者 於 2021-9-27 11:42 AM 發表

問題唔小米本身, 係慢玩周返左黎...華為返生成為小米最大既惡夢....雖然唔知華為會唔會返生

但有華為就一定無小米
華為番生和小米再有什麼關系呢? 已經講明華為沒有Android 12, 華為個鴻蒙就算Ok,都只可以賣國內,小米做歐洲/印度市場,下一站非州。大家市場不同喎。

主題標籤 #5g
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]