• 瀏覽: 841
  • 回覆: 13
  • 追帖: 1
9 月 23 日,根據新加坡國立大學中文 EMBA 的官方微信公衆號披露,其 2021 年秋季班的新生中,出現多位中國的加密貨幣行業高管,包括火幣聯合創始人杜均、Binance Custody 業務負責人何金凱等四位。

EMBA 作爲企業高管們培訓的最常見途徑之一,在各行業內屬於一個普遍現象。但新加坡國立大學中文 EMBA 出現多位加密貨幣業內高管的消息卻隱含着着一個重要變化。

關注該行業多年的加密貨幣分析師吳會告訴界面新聞:「這則消息表明新加坡正取代中國成爲亞洲加密貨幣的新中心,而這是近年來領域內的鉅變之一。」

湧向新加坡的加密貨幣企業

區塊鏈領域最重要的人物之一,剛剛入選《時代》雜誌 2021 年 100 位最具影響力人物名單的以太坊創始人維塔裏克·布特林親口證實了該變化。

9 月初,在接受新加坡媒體採訪時他透露:「新加坡正在成爲一個加密貨幣社羣的中心,很多原來在中國做加密貨幣的人都搬到這裏了。」

https://news.cnyes.com/news/id/4730000

熱賣及精選
對新加坡有何經濟效益 ??

引用:
原帖由 nudelife0 於 2021-9-26 07:06 PM 發表

肯定有效益,呢樣唔使你擔心...
無效益就唔會有人做

坡佬得米,BTC,ETH IS GEM!!!

引用:
原帖由 insanity123 於 2021-9-26 07:20 PM 發表

無效益就唔會有人做
我唔係擔心,係想知叻係邊,老人講,金融市場專收力子

引用:
原帖由 呢個綠色腰部 於 2021-9-26 06:12 PM 發表

9 月 23 日,根據新加坡國立大學中文 EMBA 的官方微信公衆號披露,其 2021 年秋季班的新生中,出現多位中國的加密貨幣行業高管,包括火幣聯合創始人杜均、Binance Custody 業務負責人何金凱等四位。

EMBA 作爲企業高管們培訓的最常見途徑之一,在各行業內屬於一個普遍現象。但新加坡國立大學中文 EMBA 出現多位加密貨幣業內高管的消息卻隱含着着一個重要變化。

關注該行業多年 ...
新加坡又贏

波佬一日監管起上黎仲狼

引用:
原帖由 nudelife0 於 2021-9-26 07:06 PM 發表

資金聚集~~英國倫敦都係咁

引用:
原帖由 insanity123 於 2021-9-26 07:20 PM 發表

無效益就唔會有人做
電力就用多左,晶片就用曬係挖礦機
真係好有效益
遲下搞到新加坡日日停電,經濟效益更高

引用:
原帖由 阻住地球轉 於 2021-9-27 01:22 AM 發表

真係好有效益
做加密貨幣中心 不等如 做挖礦場!
搞清楚先,天才~

引用:
原帖由 lttsang888 於 2021-9-27 12:18 AM 發表

波佬一日監管起上黎仲狼
美國、英國未監管,新加坡都唔會監管住~

引用:
原帖由 阻住地球轉 於 2021-9-27 01:22 發表

真係好有效益
絕世靚抽!

到時變薩爾瓦多,日日暴動!

嗰百零二百點上落仲以為千升

引用:
原帖由 特屍拉末路 於 2021-9-28 10:21 AM 發表

絕世靚抽!

到時變薩爾瓦多,日日暴動!
用多電就暴動?
中國咁停電都未暴動啦~~

仲講咩自己有靚籮柚

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]